Csomaggal, csekkel a vendégekért

Miskolc – A belvárosi szállodák telt házasak lesznek a Kocsonyafesztivál hétvégéjén.

Úgy tűnik, a Kocsonyafesztiválra más városokból is érkeznek vendégek szép számmal. Az általunk megkérdezett belvárosi szállodák ugyanis telt házasak lesznek a hét végén. Az Öreg Miskolcz Hotelben minden szobát lefoglaltak a fesztivál napjaira, tudtuk meg Magos Attila társtulajdonostól. Egyesek előrelátóak voltak és több héttel ezelőtt leadták a foglalásukat, de akadtak olyanok is, akik csak a napokban keresték a hotelt szállásügyben. Magos Attilától megtudtuk, van egy olyan cég Miskolcon, amelyik partnereit látja vendégül minden évben a Kocsonyafesztivál idején, ezek a vendégek is az Öreg Miskolczban szállnak meg.

Szállodai akciók

Szintén telt házas lesz a Hotel Pannónia. A vendégek nyolcvan százaléka kimondottan a Kocsonyafesztiválra érkezik, mondta lapunknak Barkóné Szabó Éva igazgató. A hotel elfogadja a fesztiválcsekket ezzel kedvezve a vendégeknek. A foglalások nagy része már több héttel ezelőtt befutott, de akadtak olyanos is, akik még ezen a héten próbáltak szállást keresni.

A tapolcai Bástya Welness Hotel szállásfoglalásán is látszik, hogy fesztiváli hétvége közeledik. Sokkal több vendég foglalt szobát, mint más napokon , bár még nincs telt ház, egyelőre 90 százalékos a kihasználtság, tudtuk meg Bihari András tulajdonostól. A hotel kétnapos akciós csomagot állított össze, kimondottan a Kocsonyafesztivál hétvégéjére, amiben fesztiváli programajánló is szerepel.