Csokonais programok a Debreceni Irodalmi Napokon

A Menekülők című történelmi dráma
A Menekülők című történelmi dráma - © Fotó: Matey István
Debrecen – A Csokonai Színház idén első alkalommal kapcsolódik a Debreceni Irodalmi Napok (DIN) rendezvénysorozatához – olvasható az intézmény közlésében. A november 6. és 8. között megrendezendő programban az irodalomtörténeti előadások, kerekasztal-beszélgetések és kötetbemutatók mellett − most először − két színházi mű is helyet kapott.

A DIN idei témája a hitvallás és irodalom kapcsolata, melyhez kötődik a Csokonai Színház Menekülők című előadása. A dráma november 6-án szerepel a DIN programjában. Az előadás után közönségtalálkozót rendeznek.

A színház társulata emellett egy különleges esttel is készül. Kortárs verseken alapuló, fiataloknak szóló előadást tűz műsorára november 6-án, melynek címadója a Szívlapát című versantológia. Az előadást hatan − négy színművész, egy táncos-koreográfus és egy zenész − adják elő. Valódi összművészeti előadásként egyes versek megzenésítve, mások mozgással kísérve hangzanak el, a produkció vizuális terét pedig a versantológia illusztrátorának, Dániel Andrásnak a grafikái teszik különlegessé.

HBN