Helyi közélet

2015.02.10. 11:02

Természetes módszerekkel az influenza ellen

Magyarországot is elérte az influenzajárvány, a regisztrált megbetegedések száma napról napra növekszik. Nem kell azonban ölbe tett kézzel várnunk: sok mindent tehetünk annak érdekében, hogy megelőzzük a cseppfertőzéssel terjedő betegséget.

Magyarországot is elérte az influenzajárvány, a regisztrált megbetegedések száma napról napra növekszik. Nem kell azonban ölbe tett kézzel várnunk: sok mindent tehetünk annak érdekében, hogy megelőzzük a cseppfertőzéssel terjedő betegséget. Íme, néhány egyszerű, ám annál hatékonyabb tipp az orvos szakértőtől immunrendszerünk megerősítésére és az influenza kivédésére.

Fontos, hogy szervezetünk vitaminkészlete maximálisan fel legyen töltve. A köztudatban elterjedt nagy dózisú C-vitaminnal való tűzoltás helyett dr. Major Zoltán főorvos inkább a kiegyensúlyozott vitaminbevitel pártján áll. Ezt legtermészetesebben friss alapanyagok, nyers zöldségek, gyümölcsök fogyasztásával érhetjük el. Amikor azonban szervezetünk vitamin-háztartását a lehető legrövidebb idő alatt szeretnénk helyrebillenteni, érdemes komplex összetevőjű multivitaminokat választanunk.

Mivel az influenza cseppfertőzéssel terjed, érdemes nagyobb figyelmet fordítani a rendszeres kézfertőtlenítésre. Nemcsak a tüsszentés, hanem akár a munkahelyi klaviatúra is lehet a fertőzés forrása. Ma már remek kézfertőtlenítő géleket vásárolhatunk, melyek kiváló védelmet nyújtanak a kórokozókkal szemben.

A kialvatlanság gyengíti immunrendszerünk ellenálló képességét. Tudatosan kell figyelnünk arra, hogy az alvással töltött órák száma életkorunknak megfelelő legyen, hiszen ez a regenerálódás egyik legfontosabb eszköze. A téli hónapok végére kimerülnek szervezetünk energiatartalékai, ezért érdemes ilyenkor néhány napra szünetet tartani, felöltődni.

Ellenálló képességünkhöz jelentősen hozzájárul a rendszeres testmozgás, ami segítségünkre lehet az influenza elleni küzdelemben is. Ha legalább hetente háromszor csak sétálunk, vagy akár kocogunk legalább egy órát, már rengeteget tettünk egészségünk érdekében. Fontos azonban a réteges öltözködés, függetlenül attól, hogy a szabadban, vagy teremben edzünk.

- Hotel Carbona -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában