Sport

2012.09.06. 10:26

Szilágyi Brigitta nyerte az első magyar versenyt

Boot camp - Országos <strong>Boot Camp</strong> és<strong> TRX fesztivált</strong> rendeztek <strong>Lajosmizsén</strong>, a Ricsováry majorban a közelmúltban, ahol cívisvárosi sportemberek is megmérettették magukat. (A Boot Camp a tengerentúlon napjaink legnépszerűbb és leghatékonyabb edzésmódjának számító stílus.)

Boot camp - Országos Boot Camp és TRX fesztivált rendeztek Lajosmizsén, a Ricsováry majorban a közelmúltban, ahol cívisvárosi sportemberek is megmérettették magukat. (A Boot Camp a tengerentúlon napjaink legnépszerűbb és leghatékonyabb edzésmódjának számító stílus.)

A 15 csapat és közel 100 egyéni induló küzdött a Boot Camp Debrecen versenyzői ragyogó eredményeket értek el: Szilágyi Brigitta első, Demeter Enikő hatodik, Pósán Balázs negyedik, Pósán Zsolt ötödik lett. A négy cívisvárosi sportoló csapatban a harmadik helyet szerezte meg a viadalon. A csapat tagjait Pósán Edina edző készítette fel a versenyre.

 

Mi az a Boot Camp?

A Boot Camp napjaink egyik legnépszerűbb és leghatékonyabb edzése a tengerentúlon. A US Army újoncokat kiképző programjában alkalmazott fizikai módszerek adaptációjáról van szó, mely a hétköznapi ember számára is elérhetővé teszi azt a fittségi állapotot, mellyel a résztvevők mindennapi életük során, megnövekedett teljesítőképességet érhetnek el.

Ilyen egy Boot Camp edzés

Ezt az edzést kis csoportokban, általában 8-20 főnek tartják szabadtéren, parkokban, és sportpályákon. A 70-80 perces edzéseket általában két edző vezeti, akik figyelnek a gyakorlatok pontos végrehajtására, folyamatosan kontrollálják és lelkesítik a résztvevőket.

A gyakorlatok olyanok, mint amiket a katonai kiképzésben használnak, ráadásul katonai alakzatokban zajlanak. Egy Boot Camp edzésen számíthatsz sprintfutásra, sorversenyre, páros gyakorlatokra, köredzésre, core tréningre (a test tartó izmainak fejlesztésével). Az első edzés mindig szintfelméréssel kezdődik, így az edző képet kap fizikai állapotodról.

Kiknek ajánlják?

Bárki bátran bevállalhatja ezt az edzésformát, aki szeret csoportban, a szabad levegőn edzeni. A gyakorlatok végrehajtása időre történik, amin belül a számodra elvégezhető maximális ismétlésszám a cél.

Miért hatásos?

A Boot Camp sikerének kulcsa a csapatmunka adta motiváció. És bár az edzések hosszúak és fárasztóak, a gyakorlatok a fizikai erőt és az állóképességet egyaránt fejlesztik, ezért egyszerre izomtömeg növelő, és zsírégető hatású. Itt aztán levezetheted az egész héten felgyülemlett stresszt! Az edzéssel javul a közérzeted, ami nyugodtabb alvást és növekvő energiaszintet eredményez.

Mit vigyek magammal egy boot camp edzésre?

Nagyon fontos a lábat jól tartó terepfutó cipő, a laza és kényelmes sportruházat és az ásványvíz. Plusz egy jó adag lelkesedés sem árt!

Forrás: Facebook

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!