Helyi közélet

2012.09.29. 13:09

Sokan kérdezték, hová menjenek panaszaikkal Debrecenben

Hajdú-Bihar - A megyében számos kistérségi reumatológiai ellátóhely működik.

Hajdú-Bihar - A megyében számos kistérségi reumatológiai ellátóhely működik.Szinte mindenki érdeklődött a betegbeutalási lehetőségek iránt, melyben szakemberünk, dr. Szekanecz Zoltán megpróbált eligazítást adni. – Debreceni betegek esetében, szakmai szempontokat figyelembe véve, a gyulladásos artritiszeket a két nagy központba, a klinika tanszékére vagy a Kenézy Kórház artritisz ambulanciájára javasolt beutalni. A kopásos betegségekben a fizioterápia, fürdőkezelés az első, így itt a Nagyerdei Gyógyfürdő vagy más fizioterápiás egységek jöhetnek szóba. A megyében számos kistérségi reumatológiai ellátóhely működik. Azt hogy melyik település hova tartozik, a háziorvos tudja megmondani. Elsődlegesen itt javasolt először jelentkezni, a komplikáltabb eseteket javasolt az említett centrumok felé továbbítani – tájékoztatott a DEOEC Reumatológiai Tanszékének vezetője.

Speciális esetek

Keddi szakembertelefonunk során speciális helyzetben lévő betegek is hívták dr. Szekanecz Zoltánt. – Két betegnél kullancscsípés (Lyme-kór) után egy-két évvel jelentkezett ízületi gyulladás. A kettő között lehet összefüggés. A korábbi fertőzés már nem kezelhető, a beteget a gyulladásos ízületi betegségnek megfelelően kezeljük.

A váll fájdalmas „beragadását”, amikor a beteg nem tudja a karját emelni, PHS-nek nevezzük. A betelefonáló hetek óta próbálkozik gyógyszerekkel, kimozgatásokkal. Ha nem javul, akkor, megfelelő vizsgálat után, helyi szteroidinjekció a megoldás – foglalta össze a panaszosoknak adott tanácsokat a reumatológus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában