Csodát láttak a nyíracsádiak a fővárosban, nem is egyet

Csodát láttak a nyíracsádiak a fővárosban, nem is egyet
© Fotó: Kedves Zilahi Enikő
Nyíracsád – Nyíracsádról 40 gyerek utazott Budapestre, hogy meghallgassa Böjte Csabát, s részese lehessen a „csodának”.

A 25 éves dévai Szent Ferenc, valamint a tízéves Nem Adom Fel Alapítvány „Jobb velünk a világ!” címmel szeptember 13-án egész napos programot szervezett a fővárosi Papp László Arénában, ahová az ország számos településéről mintegy tízezer, egyházi iskolába tanuló gyermek és felnőtt érkezett. Az első csodát a délelőtti program keretében élték át a gyerekek, amikor a bevezető énekes – zenés – kulturális műsor alatt megérezték a lelátókon ülő fiatalok közösségének, együttlétének élményét.

DSC_2823Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Egy emberként imádkoztak

A második csoda az volt, amikor Böjte Csaba szólt az arénányi gyermeksereghez. – Merjünk szeretni, merjünk nagyot álmodni és tenni érte, és merjünk kérni a Jóistentől – fogalmazott Böjte Csaba a tőle megszokott egyszerűséggel és szerénységgel. A mintegy másfél órás program végére is jutott a csodából, amikor az arénányi gyermeksereg Csaba testvérrel együtt, egyemberként imádkozta a Miatyánkot.
Csodákból sohasem elég, főleg, ha gyerekekről van szó. Így a műsor után a nyíracsádi diákok ellátogattak a Csodák Palotájába, ahol a technika és természettudomány érdekességei varázsolták el a nyírségi fiatalokat.

– Kedves Zilahi Enikő –