Csodaszép természetfotókból nyílik kiállítás a debreceni belvárosban

Selmeczi Dániel Harapós című képe
Selmeczi Dániel Harapós című képe
Debrecen – A Debreceni Művelődési Központ és a naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége szervezésében május 17-én, szerdán, 17 órakor nyílik a Saubermacher – Az Év Természetfotósa 2016 Országos Fotópályázat kiállítása a Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Galériájában (Kossuth u. 1.).

„A naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége, 26 esztendővel ezelőtti megalakulása után első feladatai egyikeként olyan fotópályázat megrendezését tűzte ki célul, amely alkalmas arra, hogy a magyar természetfotósok évről évre összemérhessék képességeiket, és a nagyközönség előtt is bemutathassák legszebb alkotásaikat. Ebben a szellemben írta ki a szövetség, immár 24. alkalommal Az Év Természetfotósa pályázatot, amely névadó támogatója a Saubermacher Magyarország Kft.

A Saubermacher – Az Év Természetfotósa 2016, a korábbi megmérettetésekhez hasonlóan, ezúttal is izgalmas versengést hozott. A zsűri összesen több mint 3000 képből válogatott, és az értékes, komoly szakmai elismerést jelentő díjakért az utolsó fordulóban 125 mű versengett. A pályázat 24 éves történetében mind ez idáig soha nem fordult elő, hogy a rangos szakmai versengés mind a felnőtt, mind az ifjúsági kategóriában kettős győzelmet hozott volna! A naturArt tehát mind a felnőtteknél, mind az ifjúsági kategóriában ezúttal két-két első helyezettet (és nem megosztott első díjat!) hirdetett meg! A felnőttek versenyében Daróczi Csaba és Selmeczi Dániel végzett az élen, a fiatalok között pedig ugyanígy aratott győzelmet Ceglédi Ádám és Szekeres Levente.”

A kiállítás 2017. május 17. és június 15. között látogatható, hétköznapokon 10–18 óráig a Belvárosi Galériában.

– Debreceni Művelődési Központ –