Csodás kezdés után gyenge folytatás

Csodás kezdés után gyenge folytatás
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A legjobb, női válogatottakkal megspékelt keretével érkezett Debrecenbe a Diósgyőr futsalcsapata, amely tavaly is bekerült a négy közé a bajnokságban. A DEAC-ot még a legerősebb ellenfelek sem becsülik le, ez a DVTK elleni összecsapáson is látszott.

Az első nyolc percben kifejezetten jól játszottunk, 2-0-ra vezettünk, aztán sajnálatos módon megfordult a meccs. Átszaladt rajtunk az ellenfél, menet közben pedig négy debreceni is lesérült.

Női futsal NB I. 8. forduló

2016. november 20. Debrecen, DESOK

DEAC – DVTK 3-16 (2-7)

DEAC gólszerzők: Horváth V., Erdős, Urai

Sólyom Attila: – Nagyon gyengén játszottunk, amiért elnézést kérünk mindenkitől. Sajnos meg sem közelítettük a HTE elleni teljesítményünket. Ezúttal a kulcsembereink is gyengén futsaloztak. Az álomszerű kezdés után, amikor pár perc alatt 2-0-ra vezettünk, illetve ameddig fejben is bírták tartani az iramot a lányok, addig jók voltunk, az edzői utasításokat pedig tökéletesen betartották. Eztán azonban demoralizáló góllal túl gyorsan szépített a Diósgyőr, majd sok könnyű találatot is engedélyeztünk ellenfelünknek. Hátul rengeteg hibát vétettünk, rossz megoldásokat választottunk, sok potyagólt kaptunk, aminek csak ez lehetett a vége. Mindennek tetejébe többen is megsérültek.

A meccs elején Horváth Viktória az 1., Erdős Edina a 3. percben talált be. A DEAC védekezése pompásan működött, amiből hatékony kontrákat vezettünk. Ám ezután kihúzták alólunk a sámlit. Sajnos nem tudtuk hosszabb ideig tartani a számunkra kimondottan tetsző kétgólos vezetést (pedig ez lélektanilag is fontos lett volna). A 8. percben egyenlített a DVTK, majd 10 perc alatt hatszor zördült meg a hálónk, vagyis a szünetre gyakorlatilag eldőlt a találkozó.

Ellenfelünk a második játékrészben sem ült rá az eredményre, megtisztelt minket azzal, hogy úgy hajtott, mintha az aranyérem múlt volna ezen az összecsapáson. A DEAC-nak semmi sem jött össze: Tóth Zsuzsi lépni alig tudott, így ő vissza sem tudott jönni sérülése után, s bár Radics Ágnes, Urai Bianka és Kertész Réka egy kis pihenés után ismét vállalta a játékot, végül aláfordult bokával, kiment térddel…

Urai Bia ugyan bevágott még egy hazai gólt, de vetélytársunk minden hibánkat kihasználta, így esélye sem maradt a debrecenieknek.

Most egy hét pihenő következik, hiszen a következő körből kimaradunk, majd december 4-én a fővárosi Airnergy együttesével találkozunk idegenben az Astra által szervezett tornán Kiskunfélegyházán.

– Koppányi Szabolcs –
hirdetés