Csodák kísérik a mikepércsi lelkész útját

Akt.:
Czapp József
Czapp József - © Forrás: Eger TV / YouTube
Mikepércs – Már több mint háromszáz kilométert tudhat a háta mögött Czapp József mikepércsi református lelkész, aki az egyház megújításának ötszázadik évfordulója alkalmából vállalkozott félezer kilométer lefutására – írja a BorsOnline. A távot több nap alatt, szakaszokban teljesíti.

– Már kezdek fáradni – vallotta be nevetve József a Borsnak, aki vasárnap délelőtt Budáról futott át a Fiumei úti sírkertig. A startnál még Bárdosi Sándor birkózó is csatlakozott a református lelkészhez.

– Mindig vannak, akik velem futnak – mesélte József. – Egy fiatal szolnoki hölgy is vállalkozott a futásra, aki tavaly súlyos sérülést szenvedett. Munkába menet elütötte egy szemétszállító autó, harmincszor műtötték meg, újra kellett tanulnia járni. Elképesztő, hogy mindezek ellenére vállalta a több kilométeres futást – ámuldozott a lelkész a kitartó kíséretén.

A BorsOnline cikkéből kiderül, hogy gerincsérült férfi és a matematika­érettségit épphogy csak befejező gimnáziumi tanuló is futott már a református pappal, akihez a változékony májusi időjárás egyelőre kegyes volt.

– Az Alföldön azt hittem, elvisz a szél, de az eső csak egyszer-kétszer kapott el minket, ami több kilométer futás után inkább áldás – mondta nevetve a lelkész, aki hat éve fut sportszerűen, és május közepére teljesíti a nem mindennapi küldetést.

Forrás: BorsOnline