Csirke tolvajt fogtak Nagykerekiben a rendőrök

Csirke tolvajt fogtak Nagykerekiben a rendőrök
Nagykereki – A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Biharkeresztesi Rendőrőrsének járőrei kedd este elfogták Nagykerekiben egy rablás elkövetőjét, aki az elfogása előtt közvetlenül baromfikat tulajdonított el egy családi ház udvaráról.

A rendelkezésünkre álló adatok szerint egy 45 éves férfi (nagykereki lakos) miután a Biharkeresztesi Rendőrőrsön egy büntetőügyben gyanúsítottként kihallgatták és elengedték, Nagykereki településen egy családi ház udvaráról kacsákat kísérelt meg eltulajdonítani. A ház lakói azonban megzavarták, így onnan elmenekült. Ezt követően egy másik ház udvarára is bement, ahol az ólban tartott baromfik közül 4 tyúkot és 2 kakast a nála lévő zsákba rakott. Az állatok által keltett zajra a ház tulajdonosa (85 éves nő) kiment az udvarra és meglátta az ólban tartózkodó elkövetőt. Az állatok megtartása érdekében többször rászólt a férfire, aki azonban cselekményét tovább folytatta, majd a sértettet többször meglökte, hogy el tudjon menekülni a zsákban lévő szárnyasokkal. A zajra a szomszéd ház lakói is felfigyeltek, akik a (sértett) idős hölgy segítségére siettek. Eközben az elkövető az ellopott állatokkal a helyszínről elmenekült.

A Biharkeresztesi Rendőrőrs járőrei, ahogy tudomást szereztek a bűncselekmény elkövetéséről, azonnal megkezdték az elkövető felkutatását. A menekülő férfit a járőrök pár perccel később a bűncselekmény helyének közelében elfogták, majd előállították a rendőrőrsre, ahol gyanúsítotti kihallgatása megtörtént. A kihallgatást követően őrizetbe vételére került sor.

A 85 éves hölgy a cselekmény során nem sérült meg, azonban a történtektől rosszul lett, ezért őt a mentők a kórházba szállították.

Az ügyben a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Biharkeresztesi Rendőrőrse folytatja le a nyomozást, rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A bűncselekmény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

 

Kovács Károly r. százados

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálat