Csillogó vívóérmeket hozott a hétvége

Csillogó vívóérmeket hozott a hétvége
© Fotó: Békessy Béla Vívó Klub
Debrecen – Két versenyhelyszínen is érdekeltek voltak a Békessy Béla Vívó Klub versenyzői a hétvégi vívóversenyeken.

A kardvívók Esztergomban a Gerevich-Kovács-Kárpáti Körversenyen léptek pástra a párbajtőrözők pedig Bükön, az Olimpici GP aktuális állomásán. Minden éremből jutott egy a cívisvárosiaknak, ráadásként három további döntős helyezéssel is megkoronázták a hétvégét a pengeforgatók.

Az esztergomi Gerevich-Kovács-Kárpáti Körversenyen rögtön az első számban éremmel nyitottak a békessys vívók. Bányai Marcell nagyon okos vívással jutott el a gyermek kardvívó szám döntőjéig, ahol a dobogó alsó fokára állhatott fel. Az újonc hölgyek között Battai Sugár Katinka ellenállhatatlan vívással, veretlenül nyerte meg a számát. A szombati éremkollekciót a Bükön pástra lépő párbajtőrözők tették teljessé. Kálmán Gyöngyvér az újonc hölgyek versenyében jutott döntőbe, és végzett a második helyen. Arany-, ezüst- és bronzérem is jutott tehát a szombati napra.

battai

Battai Sugár Katinka. Fotó: Békessy Béla Vívó Klub

Vasárnap szintén döntős reményekkel indultak a sportolók. Esztergomban a kardvívók kezdték meg az éremgyártást. A gyermek lányok között Wladimír Véda csak a végső győztes Pápai Zoétól szenvedett vereséget, így a döntő nyolcadik helyén végzett. Újonc fiú kardban Bányai Marcellnak ismét esélye nyílt a döntőbe kerülésre, végül az előkelő 11. helyen fejezte be a versenyt. A serdülő hölgyeknél Battai Sugár magabiztos menetelésbe kezdett, azonban a negyeddöntőre elfáradt, így az ötödik helyen fejezte be a versenyt. Az újabb döntős helyezést ismét Bükről szállította Kálmán Gyöngyvér, aki szintén a serdülők között került a döntőbe és a nyolcadik helyet kaparintotta meg.

– Békessy Béla Vívó Klub –


Eredmények:

Gerevich-Kovács-Kárpáti Körverseny – Esztergom

Újonc Női kard:
1. Battai Sugár Katinka

Gyermek férfi kard:
3. Bányai Marcell

Serdülő Női kard:
5. Battai Sugár Katinka

Gyermek Női Kard
8. Wladimír Véda Anna

Olimpici GP – Bük

Újonc női párbajtőr:
2. Kálmán Gyöngyvér

Serdülő női párbajtőr:
8. Kálmán GyöngyvérTovábbi hírek a Sport kategóriából