Csillogó vívóérmek a hétvégéről

Csillogó vívóérmek a hétvégéről
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Mozgalmas hétvégén vannak túl a DHSE-PMD vívói, Szeged volt a vidékbajnokság otthona. A debreceniek ismét kitettek magukért négy ezüst- és két bronzérem mellett, további három döntős helyezéssel zárták.

A felnőtt vidék bajnokságnak ezúttal Szeged adott otthont. A vidék egyik fellegvárának számító debreceni egyesület tagjai újra megmutatták oroszlánkörmeiket. Serra Solt két fegyvernemben is a döntő résztvevője lehetett. Párbajtőrben a fantasztikus szombati napot követően a dobogó harmadik fokára állhatott fel, míg a vasárnapi kardversenyen hatodik helyen végzett. Kardban is volt dobogósa a debrecenieknek, hiszen Fekésházy Ambrust csak a döntőben tudta megállítani orosházi ellenfele, ő ezüstérmet vehetett át a verseny végén. A hölgyek párbajtőrversenyében ezúttal Pártos Zsófia ezüstérme mellett Fedor Tamara ötödik helyének lehetett örülni. A tőrversenyen Lengyel Zsófia került a legjobb nyolc versenyzőt számláló döntőbe.

A csapatversenyeken férfi párbajtőrben ezüstérmet nyert a csapat, míg női párbajtőrben két debreceni alakulat is felállhatott a dobogóra.

– DHSE-PMD –


Felnőtt vidékbajnokság döntős helyezések

Férfi párbajtőr egyéni:

3. Serra Solt

Női párbajtőr egyéni:

2. Pártos Zsófia
5. Fedor Tamara

Női tőr egyéni:

8. Lengyel Zsófia

Férfi kard egyéni:

2. Fekésházy Ambrus
6. Serra Solt

Férfi párbajtőr csapat:

2. DHSE-PMD (Aranyos Gergő, Balogh Szabolcs, Iván Dominik, Tokaji Tamás)

Női párbajtőr csapat:

2. DHSE-PMD I (Major Petra, Pártos Zsófia, Telek Edina)
3. DHSE-PMD II ( Cs. Kiss Veronika, Fedor Tamara, Vitár Liliána)