Csillaggyújtogatásra hívnak

Debrecen – „Szent Miklós életében győzött a szeretet.


A Karitász feladata eljuttatni az emberekben lévő jóindulatot a rászorulókhoz. Mindenkiben van jóság, számtalanszor tapasztaltam – biztatott Palánki Ferenc vasárnap a Szent László Domonkos Plébánián. A debrecen-nyíregyházi római katolikus egyházmegye püspöke szentmisén nyitotta meg az Egymillió csillag a szegényekért elnevezésű egyhetes szolidaritási akciót. A nemzetközi programhoz csatlakozva önkéntesek a tetszőleges összegű adományt egy gyertyával hálálják meg a járókelőknek, s minden egyes mécses egy rászorulót jelképez. Az országos akcióban idén a Katolikus Karitász 11 egyházmegyei szervezete vesz részt, így az ország több mint 150 településén gyúlnak ki a szeretet apró lángjai. A püspök hangsúlyozta, a Katolikus Karitász nem csak egy segélyszervezet, mert utóbbiban nincs feltétlenül jelen a hit.

A mi motivációnk, hogy Isten szeretetét lehozzuk a Földre” – fogalmazott. A vasárnapi rendezvényen a támogató munkát, a beteglátogató szolgálatot és az irgalmasság évét bemutató előadások után a főként fogyatékkal élő fiatalok alkotta Szivárvány Zenekar koncertje érintette meg a jelenlévőket.

HBN–HABE


A Katolikus Karitász elindította karácsonyi segélyakcióját „Tárjátok ki szívetek” címmel, amely során rászoruló családokat segít a téli időszakban. Idén is több módon lehet csatlakozni a december 31-ig tartó adománygyűjtéshez: a 1356-os számot tárcsázva 500 forinttal; az egyházmegyei Karitász központban jó állapotú használt játékokkal, élelmiszerekkel.