Csillag hull a

Csillag hull a
© Illusztráció: Getty Images
A csillaghullás mire is elég, miközben örülhetnénk, hogy még jut ilyen, nekünk legalább tűzijáték kell, persze, az ingerküszöbünk már magasan az árfolyamok felett imbolyog, a természet apró finomságai helyett jöjjön valami igazán ütős. Fábián György jegyzete.

Ki-ki talán még kutatja, mit mutat a maga vagy az övéi szerencsecsillaga, titkon, csendben, vagy már azt sem – vagy pedig épp ellenkezőleg, csupán gajdol valami gőztől fűtöttet az éjszakába.

Az egy tömbben álló levegőjű, cirpelős éjeken repked-e még lelkünk, és meg-megakad-e a faágak setét hálójában?

Vissza tudunk-e kapcsolódni a kozmosz borzongató hallgatásába, függetlenül attól, csücsül-e a közepén egy nagyszakállú vagy sem, azaz mennyire lettünk idegenek a mindenek alapvetőségétől, az lehet itt a kérdés. Amit persze talán egyre ritkábban teszünk fel, főleg nem a parton egy-két sülthal- és sörízű böfögés közt, sőt, talán azt gondoljuk, aki ilyesmikről pampog, az is inkább inna valamit. Hacsak nem épp túlzásba vitte…

– Fábián György –


Szerda éjjel csillaghullás lesz, tapasszuk szemünket az égre!
Akár több tucat meteort is láthat, aki szerdáról csütörtökre virradó éjjel felte- kint az égre, ugyanis ekkor keresztezi a Perseidák meteorraj pályája a Földét.

hirdetés