Csernus doki újra „rendel” a Lovardában

Legutóbb tavaly ősszel „rendelt” a Campuson
Legutóbb tavaly ősszel „rendelt” a Campuson - © Fotó: Matey István
Debrecen – Ismét Debrecenben találkozhatunk az ország egyik legismertebb pszichiáterével, Csernus Imrével.

Legutóbb október végén tartott előadást a Kassai úti rendezvényközpontban Csernus doktor, aki félévente visszatér a Lovardába erőt önteni a közönségbe. A mindig telt házas alkalmak bizonyítják, hogy szükség van a pszichiáter tanácsaira, példáira, stílusa pedig egyáltalán nem idegeníti el az embereket. Legközelebb április 21-én 19 órától tart előadást.

A doki nem hord fehér köpenyt. Utálja a hazugságot, de már nem ordít, ha átvágják vagy becsapják. Úgy véli, aki hazudik, elsősorban önmagát csapja be. A közösségi oldalon is rendkívül kedvelt Csernus szerint az emberek valójában nem a személyétől, hanem önmaguktól és az általa kimondott őszinteségtől félnek; attól, amit nem mernek bevallani, miközben szemrebbenés nélkül csapják be magukat.

Csernus Imre mottója, hogy nem hisz a reménytelen esetekben, szerinte mindig van kiút, és ezt a felfogást interaktív előadásaiban igyekszik is átadni a közönség tagjainak. Nyilván minden egyes egyéni élethelyzetre nincs univerzális recept, de a pszichiáter megpróbál megküzdési módokat ajánlani a nézőknek, a döntés pedig, hogy azokat alkalmazza-e valaki, az már nem Csernus doki kompetenciája, ő asszisztálni tud azokhoz.

HBN

Címkék: