Cserediákok szépítgették az óvoda udvarát

Cserediákok szépítgették az óvoda udvarát
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Együtt tették szebbé az óvoda udvarát a különböző nemzetiségű diákok.

Lelkesen érkeztek a Közép Utcai Óvodába az AFS program cserediákjai, akik a 72 óra kompromisszum nélkül programban segédkeztek az óvoda udvarának megszépítésében.

Fotó: Derencsényi István Fotó: Derencsényi István ©

Az AFS Magyarország Nemzetközi Csereprogram Alapítvány egy önkéntes alapon működő non-profit szervezet, ahol háromtól tizenegy hónapig terjedően a diákok külföldön fogadószülőknél tölthetik el tanévüket, vagy annak egy részét.

Fotó: Derencsényi István Fotó: Derencsényi István ©

Tóthné Tímár Katalin, az AFS debreceni körzetvezetője elmondta, a szervezet a város életében 18 éve van jelen. Megyénkbe 11 diák jött, akik kötelezően iskolába is járnak, de különféle programok is színesítik az itt töltött idejüket.

Szerte a világból

Hajdú-Biharba török, olasz, német, thai, belga, japán és argentin középiskolás is érkezett, akik intenzíven tanulnak magyarul is. A tizenhét éves japán Yuzuki jelenleg Derecskén tanul, mint mondta, szerette volna megismerni a magyar kultúrát, jól érzi itt magát.

Fotó: Derencsényi István Fotó: Derencsényi István ©

– Nagyon érdekel az európai kultúra, ezen belül is Magyarország, ezért is jöttem ide, nagyon szép itt a természet és az emberek is nagyon kedvesek – mondta Ege, a Törökországból érkező diáklány.

HBN–VK