Cserediákok érkeztek a Debreceni Egyetemre

Akt.:
Cserediákok érkeztek a Debreceni Egyetemre
© Fotó: unideb.hu
Debrecen – Százötven külföldi diák érkezett a Debreceni Egyetemre az Erasmus+, az ISEP és más kétoldalú hallgatói csereprogramok révén az új tanév első félévére.

Az Erasmus+ programmal Törökországból jött a legtöbb diák a Debreceni Egyetemre, rajtuk kívül belga, francia, olasz, lengyel és német vendéghallgatók is az intézményben végzik el a 2015/2016-os tanév első félévét. Az ISEP-program, valamint egyéb bilaterális egyetemi kapcsolatok segítségével amerikai, kínai, koreai és kazah diákok is a cívisváros egyetemét választották, így összesen mintegy 150-en töltenek itt hat hónapot. A hallgatók legtöbbje orvostudományi, műszaki, informatikai, bölcsész vagy közgazdasági képzésben vesz részt.

Fotó: unideb.hu Fotó: unideb.hu ©

A külföldi fiatalokat szeptember 9-én, szerdán délután orientációs programmal várta a Nemzetközi Iroda a Főépületben. A diákok a prezentációk révén megismerhették a Debreceni Egyetem történetét, képet kaptak a városról és a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár szolgáltatásairól is. Emellett a magyar nyelvű kurzusokról, az elkövetkező tanév őket érintő kulturális és szórakozási lehetőségeiről tájékozódhattak, valamint többek között olyan praktikus információkkal is gazdagodhattak, hogy melyik busszal tudnak a campusok között közlekedni vagy hogyan tart nyitva a könyvtár a vizsgaidőszakban. A Nemzetközi Iroda munkatársai a regisztrációban is segítséget nyújtottak a megjelenteknek.

Fotó: unideb.hu Fotó: unideb.hu ©

A Debreceni Egyetem 400 Erasmus-partnerrel rendelkezik Európa-szerte, így nemcsak fogad, küld is diákokat külföldi tanulmányi félévre vagy szakmai gyakorlatra. Ebben a tanévben mintegy 150 debreceni hallgató tanul majd mások mellett Hollandiában, Spanyol-, Olasz- és Németországban.

– unideb.hu –