Cserben hagyták a hazájukat az angolok

Cserben hagyták a hazájukat az angolok
Cserben hagytátok a hazátokat – ezzel a vádló szalagcímmel jelent meg a legnagyobb példányszámú brit napilap, a The Sun a vasárnapi Németország–Anglia (4–1) mérkőzés másnapján és az újság belül sem finomkodik a futballistákkal.

A többi brit lap is hasonlóan áll az angolok súlyos vereségéhez, hozzátéve, hogy Frank Lampard meg nem adott szabályos gólja nem jelenthet kifogást.

A The Sun kimutatta, hogy a csapat tagjai összesítve hetente 1,1 millió fontot (350 millió forintot) keresnek, míg Fabio Capello szövetségi kapitány évi hatmillió font (kétmilliárd forint) fizetést kap. A lap arra szólítja fel Capellót, hogy távozzon a válogatott éléről és javasolta neki, hogy vigye magával a focistáit is.

Az újság által elvégzett internetes közvélemény-kutatás eredménye szerint az olvasók 57 százaléka is menesztené a szövetségi kapitányt. A The Sun szakírói mindössze három játékost tartanak érdemesnek arra, hogy valaha is ismét magukra ölthessék az angol válogatott mezét: Ashley Cole-t, Steven Gerrardot és Wayne Rooneyt.

Szemüveget a bírónak!

Rooneyval kapcsolatban is azonban erős fenntartásokkal él a lap, azt írva: „Mi történt Rooneyval? Semmit nem láttunk abból a játékosból, aki az elmúlt évadban fényárba borította a Premier Ligát.”

A The Times újságírója Frank Lampard meg nem adott góljával kapcsolatban kifejtette: természetesen lehetne hibáztatni az eredményért Sepp Blattert, amiért a FIFA vezetője nem engedélyezi az ilyen kérdéses helyzetekben alkalmazható technológia használatát.

Ám hozzáteszi, az angolok „hihetetlenül elborzasztó” teljesítményt nyújtottak, hatalmas különbséggel vesztették el a mérkőzést, és megérdemelték volna, hogy még nagyobb különbséggel veszítsenek.

A The Independent véleménye is az, hogy Angliának nem a Lampard-gól felett kell keseregnie, mivel a németek egyszerűen „lejátszották” az angol csapatot a pályáról.

A brit fogadóirodák a meccs lefújása után 10:1 nyereményeséllyel kezdték kínálni azt a fogadási lehetőséget, hogy az uruguayi játékvezetői hármas hamarosan angol szemüveghirdetésekben tűnik fel…

ÉKN

További hírek a foci VB-ről itt