haon-sportoldal

2008.03.27. 08:52

Szűcs utazik, Benyáts kimaradt

<p>A magyar női kézilabda-válogatott szerda délelőtt nyilvános edzést tartott a tatai edzőtáborban, majd Hajdu János szövetségi kapitány megnevezte azt a három játékost, akik nem utaznak az olimpiai selejtezőtornára</p>

A kapitányi döntés értelmében Benyáts Beatrix, Mörtel Renáta és Pastrovics Melinda nem tart Romániába a többiekkel. Így egyedüli debreceni kézilabdázóként Szűcs Gabrielláért szoríthatunk a megmérettetésen.

Mint ismeretes, a péntektől vasárnapig tartó olimpiai kvalifikációs tornán a magyar csapat Lengyelország, Románia és Japán ellen lép pályára Bukarestben.
– Az edzőtáborban jól dolgoztak a játékosok, akik a mai nap 99 százalékos állapotban vannak, péntekre azonban szeretnénk ezt a számot százra tornázni – kezdte az értékelést Hajdu János szövetségi kapitány.

– Harminchárom éve edzősködöm, de ilyen pozitív tapasztalat még sosem ért: a csapat minden feladatot maximális erőbedobással és lelkesedéssel hajtott végre.

Románia válogatottját (amely a Valceára épül) világklasszis játékosok alkotják, de mi nyerni szeretnénk ellenük is. Minden bizonnyal ez lesz a legnehezebb mérkőzésünk.

Lengyelország feljövőben lévő alakulat, ám ha a világbajnokságon látott jó meccsek egyikét idézi a csapatunk, akkor meg tudjuk verni őket.

A japánok az ázsiai játékstílust képviselik, ellenük más taktikát kell alkalmaznunk. Abban bízunk, hogy az utolsó meccsre már elfáradnak, és nem fognak különösebb problémát okozni.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Pálinger Katalin (Győri Audi ETO KC), Herr Orsolya (Győri Audi ETO KC)
Balszélsők: Vérten Orsolya (Győri Audi ETO KC), Juhász Gabriella (Budapest Bank-FTC)
Balátlövők: Tóth Tímea (Hypo NÖ), Szűcs Gabriella (DVSC-Aquaticum)
Irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO KC), Ferling Bernadett (Dunaferr), Szucsánszki Zita (Budapest Bank-FTC)
Jobbátlövő: Hornyák Ágnes (Győri Audi ETO KC)
Jobbszélsők: Kovacsicz Mónika (Budapest Bank-FTC), Lovász Zsuzsanna (Dunaferr)
Beállósok: Szamoránsky Piroska (Budapest Bank-FTC), Borbás Rita (Dunaferr)
Menetrend:

Március 28., 14 óra: Magyarország–Lengyelország (tv: m1, 16.25)
Március 29., 16 óra: Románia–Magyarország (tv: m1, élő)
Március 30., 14 óra: Japán–Magyarország (tv: m1, élő)

 

Már a Fradira hangoltak :Az elmúlt héten három edzőmeccset játszott a DVSC-Aquaticum alakulata.

Szűcs Gabriella és Benyáts Beatrix a keretben :Leszűkítette az olimpiai kvalifikációs tornára készülő keretét Hajdu János, a magyar női kézilabda válogatott szövetségi kapitánya.

Tisztességgel helyt álltak a lányok Brassóban:  Nem sikerült a bravúr, a DVSC-Aquaticum Brassóban 25–20 arányban vereséget szenvedett a KEK-ben a román bajnokság listavezetőjétől, a Rulmentul Urban Brasov csapatától.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!