Cselgáncs-vb – Tóth Krisztián továbbjutott

Tóth Krisztián (fehérben) és a dominikai Robert Florentino a budapesti cselgáncs-világbajnokság férfi 90 kilogrammos súlycsoport versenyében a Papp László Sportarénában 2017. szeptember 1-jén.
Tóth Krisztián (fehérben) és a dominikai Robert Florentino a budapesti cselgáncs-világbajnokság férfi 90 kilogrammos súlycsoport versenyében a Papp László Sportarénában 2017. szeptember 1-jén. - © MTI Fotó: Kovács Tamás
Budapest – A 90 kilogrammos Tóth Krisztián bejutott a második fordulóba a budapesti cselgáncs-világbajnokság pénteki versenynapján.

A vb-ezüstérmes magyar dzsúdós a 64 közé kerülésért – a súlycsoportban 72-en indultak – a dominikai Robert Florentinóval csapott össze, s a pánamerikai bajnokság másodikja a vártnál nagyobb ellenállást tanúsított. A küzdelem eleinte csak intéseket hozott, mígnem 15 másodperccel a vége előtt a KSI versenyzője egy válldobásra vazaarit kapott és nyert.

A 23 éves Tóth következő ellenfele a kétszeres Ázsia-bajnok tadzsik Komronsoh Usztopirijon lesz.

A pénteki versenynapon hazai részről még Vér Gábor (90), Gercsák Szabina (70), Joó Abigél (78) és Salánki Evelin (78) lép tatamira a Papp László Arénában.

– MTI –Sporthírek