Helyi közélet

2016.08.09. 17:17

Időjárás-jelentés - 2016. augusztus 9.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában

A Skandináv-félsziget fölött markáns ciklon örvénylik, emiatt ott, valamint a ciklonrendszerhez tartozó hidegfrontok mentén - az Urál előterében, valamint Nyugat-Európában - többnyire erősen felhős az ég, és többfelé esik az eső, záporeső, helyenként zivatar is kialakul. Ugyanakkor Kelet- és Dél-Európa időjárását anticiklon alakítja. A magasnyomás területén a leszálló légmozgások hatására általában kevés a felhő, sokat süt a nap, csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északnyugati területén általában 17 és 23, délen, délkeleten pedig 27 és 34 fok között alakul. A legmelegebb a Pireneusi-félsziget térségében van, ott a délutáni órákra több helyen 35, 40 fok közé melegszik fel a levegő. Szerda estig a Kárpát-medence térségét is eléri a nyugat felől közeledő hidegfront.

Várható időjárás az ország területén szerda estig

Eleinte az ország nagy részén derült idő várható, de északnyugaton több lesz a felhő, és ott egy-egy zápor, esetleg zivatar előfordulhat. Szerdán a Dunántúlon felhős lesz az ég, keleten a több-kevesebb napsütést követően csak estefelé vastagszik meg a felhőzet. Kezdetben elszórtan valószínű csapadék, majd délutántól keleten már többfelé alakul ki zápor, zivatar. Egyre több helyen megerősödik, néhol, illetve zivatarok környezetében viharossá fokozódik az északnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 18 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán a Dunántúlon 17 és 24, másutt 25 és 31 fok között alakul.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában