Cselgáncs-vb – Csernoviczki a 16 között, Szabó befejezte

Baku – A 48 kilogrammos Csernoviczki Éva bejutott a 16 közé, míg a 60 kilós Szabó Csaba egy vereséggel búcsúzott az olimpiai kvalifikációs bakui cselgáncs-világbajnokság csütörtöki nyitónapján.

A magyarok közül elsőként a 24 éves Szabót szólították a Nemzeti Tornacsarnokban, ellenfele a japán Nagajama Rjuju volt, akitől kikapott eddigi egyetlen találkozójukon, tavaly a jekatyerinburgi Grand Slam-viadalon. A Budaörsi JC kétszeres magyar bajnoka szűk két és fél percet töltött a tatamin, ekkor harmadszor is megintették, ez pedig az ázsiai továbbjutását jelentette, aki 22 éves létére már öt Grand Slam- és Grand Prix-aranyéremnél tart.

Csernoviczki, a tatabányaiak olimpiai harmadikja erőnyerőként a második fordulóban kezdett az orosz Szabina Giljazova ellen, akitől egy hónapja kikapott a budapesti GP-n. A “visszavágó” kemény, de akció nélküli küzdemet hozott, a felek két-két intéssel vágtak neki a hosszabbításnak. Ebben előbb a mérkőzésvezető elküldte a szőnyegtől a 31 éves magyar dzsúdós édesapját-edzőjét, Csernoviczkit azonban ez nem zavarta meg. A bíró végül egy perc elteltével harmadszor is intette Giljazovát, ami egyben a leléptetését jelentette.

A kétszeres Európa-bajnok Csernoviczkire a nyolcaddöntőben a portugál Catarina Costa vár, a két cselgáncsozó még nem találkozott egymással. Ha a magyar versenyző őt is legyőzi, akkor már biztosan ott lesz a délutáni programban, mivel a negyeddöntő vesztesei a vigaszágra kerülnek.

– MTI –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek