Cselgáncs GP – Pupp Réka ötödik

Budapest, 2016. június 25. Pupp Réka (fehérben) és a későbbi bronzérmes szerb Milica Nikolic a cselgáncs Grand Prix női 48 kilogrammos súlycsoportjának bronzmérkőzésén a Papp László Budapest Sportarénában 2016. június 25-én. A magyar versenyző ötödik lett.
Budapest, 2016. június 25. Pupp Réka (fehérben) és a későbbi bronzérmes szerb Milica Nikolic a cselgáncs Grand Prix női 48 kilogrammos súlycsoportjának bronzmérkőzésén a Papp László Budapest Sportarénában 2016. június 25-én. A magyar versenyző ötödik lett. - © MTI Fotó: Marjai János
Budapest – A 48 kilogrammos Pupp Réka ötödik lett a budapesti cselgáncs Grand Prix szombati versenynapján a budapesti Papp László Sportarénában.

Az első nap délutáni programjának egyetlen magyarja egy-egy győzelem és vereség után a szerb Milica Nikoliccsal csapott össze a bronzéremért, akitől mind a négy eddigi meccsükön kikapott. A 19 éves paksi versenyző – a világ- és Európa-bajnok Braun Ákos tanítványa – számára nem kezdődött jól a bronzcsata, nála két évvel idősebb ellenfele sokat kezdeményezett, és a mérkőzés közepén jukót kapott egy belső combdobásra.

Az áprilisi, kazanyi Eb-n ötödik Pupp a folytatásban sem találta az U23-as Európa-bajnok Nikolic ellenszerét, aki egy perccel később újabb dobást mutatott be rajta. A bíró először ippont jelzett, majd vazaarira módosított, így mehetett tovább a küzdelem, de a szerb győzelméhez már nem férhetett kétség.

A húsz szombati magyar versenyző három hetedik egy ötödik hellyel zárt. Vasárnap további 17 hazai dzsúdós lép tatamira, köztük két riói olimpikon, a 90 kilós Tóth Krisztián és a 78 kilós Joó Abigél.

– MTI –