Cselgáncs GP – Négy magyar vigaszágon

Budapest – Bartha Ákos, Zámbori Bence, Pupp Réka és Szabó Franciska is a bronzéremig tartó vigaszágra jutott a budapesti cselgáncs Grand Prix-verseny szombati versenynapján.

A 60 kilogrammos Bartha botswanai és ausztrál ellenfelet győzött le a Papp László Sportarénában, mielőtt megállította a komolyabb nemzetközi eredménnyel szintén nem rendelkező japán Daj Aoki. A miskolci dzsúdós a vigaszágon az azeri Ilgar Muskijevvel csap össze.

A 66 kilóban két világkupa-bronznál tartó Zámbori spanyol és osztrák riválist vert meg, majd ipponnal kikapott a kétszeres olimpiai bronzérmes és világbajnok üzbég Risod Szobirovtól. A vigaszágon a japán Fudzsiszaka Taroh vár a budaörsi versenyzőre.

A 48 kilós paksi Pupp – akinek a súlycsoportjában csak tízen indultak – első meccsén alulmaradt egy román cselgáncsozóval szemben, majd a vigaszágon ipponal verte az ausztrál Chloe Raynert. A 19 éves, junior Európa-bajnok magyar a bronzéremért a szerb Milica Nikoliccsal csap össze.

A 63 kilós Szabó gyorsan túllépett nepáli ellenfelén, ezután viszont intésekkel kikapott a hozzá hasonlóan U23-as Európa-bajnok brit Amy Liveseytől. A BHSE 24 éves versenyzőjére a vigaszágon a szintén brit Lucy Renshall vár.

Ami a nyitónapon tatamira lépett többi magyart illeti, Csizovszky Ferenc (60), Szabó Csaba (60), Végvári Martin (66), Gorjanácz Zsolt (66), Őri Felicián (66), Szabó Frigyes (73), Stadler Ádám (73), Takács Márton (73), Keliger Bernadett (52), Szabó Katinka (52), Polgár Luca (52), Balogh Daniella (57), Knetig Emőke (57), Siroki Ibolya (57), Gyulai Réka (63) és Polyák Krisztina (63) helyezetlenül zárt.

A 100 ezer dollár összdíjazású, harmadik alkalommal megrendezett GP-n 55 ország 255 dzsúdósa szerepel, az éremküzdelmek 17 órakor kezdődnek.

– MTI –