Cselgáncs Eb – Csernoviczki döntős, Pupp a bronzért küzdhet

Kazany – Csernoviczki Éva bejutott a döntőbe, míg a szintén 48 kilogrammos Pupp Réka a bronzéremért küzdhet csütörtökön az olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokságon Kazanyban.

Az olimpiai bronzérmes Csernoviczki az elődöntőben az egy GP-sikernél tartó török Dilara Lokmanhekimmel találkozott. Kettejük első mérkőzése alig több mint két percig tartott, amikor a tatabányaiak kétszeres Európa-bajnoka egy dobást követően vazaarit kapott, majd rögtön leszorította riválisát, és a második vazaari már ippongyőzelmet jelentett. Csernoviczki a fináléban a hozzá hasonlóan olimpiai és vb-harmadik, Eb-győztes belga Charline Van Snickkel csap össze, aki ellen 6/2-es mérleggel büszkélkedhet.

A 19 éves Pupp negyedik meccsén a török Nazlican Kiliccel akaszkodott össze a vigaszág első körében. A junior Európa-bajnok magyar végig keményen tartotta magát, ifjúsági Eb-harmadik ellenfelét egyszer megintették, ami a paksi dzsúdós sikerét eredményezte. Puppnak a bronzéremért a Csernoviczki által legyőzött Lokmanhekimet kell legyűrnie.

– MTI –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek