Cseh Tamásra is emlékeznek Debrecenben

Akt.:
Érkezik a Pál Utcai Fiúk
Érkezik a Pál Utcai Fiúk - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Már nemcsak az esték hűvösebbek, hanem a nappalok is. Ne szegje azonban kedvünket a zordabb időjárás, hiszen egy-egy koncerten felpezsdülhetünk. Eljön a cívisvárosba többek között a Pál Utcai Fiúk zenekar is, melynek tagjai a hideg idő ellenére arról is énekelnek.

2018. december 1., szombat

20.00 Mary PopKids – Nagyerdei Víztorony

(vendég: Belau)

A Mary PopKids zenekar 2009-ben alakult. A Pop Vidám Kölykei már rég nem kölykök, hisz a legjobb úton vannak ahhoz, hogy igazi klasszikusokká nőjék ki magukat. A soul, funky és elektronikus elemeket is felvonultató indie zenekar az utóbbi években Magyarország összes nagyobb fesztiválján és klubjában megfordult már. A nagyszínpadok felé tartó srácok koncertjein nem ritka a telt ház és nem véletlenül. 2010-ben rögzítettek egy kislemezt, aminek kapcsán meghívást kaptak a Petőfi Rádió MR2 Akusztik nevű sorozatába is. Az élő fellépések improvizatívak és bulis hangulatúak, koncertjeiken gyakoriak a vendégfellépők, mint MC Szoni, Frankó Zsuzsi és Veres-Székely Apor.

2014 áprilisában mutatták be első nagylemezüket, a The Blue Inside-ot. A lemezen szerepel többek között a Nightdrive című dal, amely többszázezres megtekintésnél jár a Youtube-on, és utóbbi időben sokszor csendült fel különböző rádiókban. A másik nagy népszerűségre számot tartó dal a Punnany Massiffal közös track, a Mosoly, amit pedig már hárommillióan láttak.

21.00 Trouble Time – Incognito Club

„A zenéről írni olyan, mint lerajzolni a focit”, ezért érdemes inkább meghallgatni minket. Lehetőleg élőben, online »nem jön át«” – írja magáról a zenekar a honlapján, érdemes tehát bebújni a nagykabátba, és a hideg idő ellenére is ellátogatni a Trouble Time koncertjére.

21.30 Pál Utcai Fiúk – Roncs­bár

A Pál Utcai Fiúk 1983 nyarán Szigetszentmiklóson alakult barátokból, iskolatársakból, és már azon a nyáron megtartják az első koncertjüket. A koncertezést a mai napig nagy lelkesedéssel folytatják, több mint 1200 élő fellépés van a hátuk mögött. Az első albumuk 1990-ben jelenik meg, amit még öt további stúdióalbum követ, a koncertlemezek és a válogatás kiadványok mellett.

2018. december 4., kedd

20.00 KULTerdő: Cseh Tamás, dalszerzés, indiánok

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar zeneszerző, énekes, színész, előadóművész barátai és tisztelői emlékeznek az idén 75 éve született alkotóra.

Beszélgetés Bereményi Géza író, költő, rendezővel, Cseh Tamás hajdani alkotótársával, valamint Ölveczky Gábor grafikus, kalligráfussal, Cseh Tamás egykori indiántársával, moderál: Juhász Tibor

Cseh Tamás-feldolgozásokkal és saját dalokkal közreműködik a birds of a feather zenekar (Nagy Gábor, Tóth Gergő).

A belépés ingyenes.