Cseh Tamásra emlékeznek a Sziget nulladik napján

Két nagyszínpadon lesznek koncertek a Sziget nulladik napján. Augusztus 10-én Cseh Tamásra emlékeznek magyar zenészek a Világzenei Nagyszínpadon, míg a Nagyszínpadon reagge örömünnepet tartanak – hangzott el a rendezvény pénteki sajtótájékoztatóján Budapesten.

Újdonság, hogy idén sms-sel percjegyet is lehet venni. Bár még nincs aláírt szerződés az árakról, de várhatóan este, vagyis csúcsidőben 70 forint lesz, nappal pedig ennek a fele. Így azoknak, akik csak néhány órára mennek be, kevesebbet kell fizetniük.

Két “megakoncerttel” jelentkezik a Sziget a nulladik napon, azaz augusztus 10-én. A Világzenei Nagyszínpadon a tavaly augusztusban elhunyt Cseh Tamásra emlékeznek magyar zenészek. Fellép a Heaven Street Seven, a Quimby, a Bes o droM, a Csík zenekar, a PASO, Lovasi András, a Balaton és a Péterfy Bori & Love Band is.

A Nagyszínpadon a reggae lesz a főszereplő olyan fellépőkkel, mint a The Wailers, a The Skatalites, az Aggrolites és a UB40. A magyarok közül a Ladánybene 27, valamit a PASO-ból alakult KRSA és a PASO Brass áll majd színpadra.

A pénteki tájékoztatón bemutatkozott a rendezvény új főszponzora, a Vodafone, de az eddigi főtámogató, a Dreher is megmarad. Az újdonságok között elhangzott, hogy idén sms-ben is lehet hetijegyet venni, és lesz percdíjas jegy is, ezért várhatóan az esti csúcsidőben 70 forintot, napközben pedig ennek a felét kell fizetni. Ezen kívül sms-sel működő kávéautomaták is lesznek a Szigeten.

– Független HÍrügynökség –