Cseh Sándor szeretne a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya lenni

Budapest – Cseh Sándor, a Szolnoki Dózsa-Közgép vízilabdacsapatának vezetőedzője szeretne a férfi válogatott szövetségi kapitánya lenni.

A szakember az M4 Sport Sportreggeli című műsorában szerdán elmondta: Kósz Zoltán korábbi válogatott kapussal dolgozna együtt, Kósznak a kapusedzőként és klubvezetőként felhalmozott tapasztalata a nemzeti csapat hasznára lehetne.

A kettős Szolnokon már együtt tevékenykedik, nyertek többek között bajnokságot, valamint Magyar Kupát, és az egy közös terv, hogy – kiegészülve más stábtagokkal – együtt vezetnék a válogatottat.

Cseh elmondta: őt megkérdezték, szeretne-e szövetségi kapitány lenni. Hozzátette: az majd eldől, hogy pályázat útján lesz-e kapitánya a válogatottnak, vagy pedig valakit kijelölnek.

A szövetség elnöksége csütörtökön tart ülést, és várhatóan ott dől el, milyen módon választanak szövetségi kapitányt.

Benedek Tibor a riói olimpián elért ötödik hely után jelezte, hogy a lejáró szerződése után nem pályázik a tisztségre. Ez azt jelenti, hogy a nemzeti csapattal 2013-ban világbajnok, 2014-ben Európa-bajnoki ezüstöt, 2016-ban pedig Eb-bronzérmet nyert kapitány – akinek december 31-ig szól a megbízatása – távozik posztjáról.

– MTI –
hirdetés