Cseh kereskedelmi kamarai küldöttség járt a debreceni városházán

Cseh kereskedelmi kamarai küldöttség járt a debreceni városházán
© Fotó: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata
Debrecen – Debrecen gazdasági életének jellemzőivel ismerkedett a Brno-i Regionális Kereskedelmi és Iparkamara küldöttsége május 22-én.

A Barcsa Lajos alpolgármesterrel a Régi Városházán folytatott megbeszélésen Cenek Absolon, a Brno-i Regionális Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Ladislav Chodák, a kamara elnökhelyettese, Oto Hrdlicka, nemzetközi ügyekért felelős referens, Kolozsvári István, hazánk prágai nagykövetségének külgazdasági attaséja és Simonyi Réka, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara nemzetközi referense vett részt – áll a debreceni önkormányzat közleményében.

Szó esett a két város gazdasága közötti hasonlóságokról. A cseh városban már van nemzetközi iskola, melynek működési tapasztalatait szívesen megosztják a hasonló oktatási intézmény létesítésén munkálkodó Debrecennel. A vendégek kifejezték elismerésüket annak kapcsán, hogy a Debreceni Nemzetközi Repülőtérről már számos európai célállomás érhető el. A két város közti még szorosabb együttműködés kialakítása érdekében fontos az, hogy Brno és Debrecen polgárai kölcsönösen könnyen elérhessék a másik várost. A brnói kamarai elnök Barcsa Lajost egy konferenciára is meghívta.