Cseh gólvágókkal hosszabbított a DEAC hokicsapata

Jakub Izacky és Dominik Novotny
Jakub Izacky és Dominik Novotny - © Fotók: deacjegkorong.hu
Debrecen – Egy évvel megtoldották a felek Jakub Izacky és Dominik Novotny szezon végén lejáró szerződését a DEAC-nál – olvasható a klub hivatalos honlapján. A jelenlegi csapatból így a szakmai stáb – David Musial vezetőedző és Kecskeméti Áron pályaedző – mellett már négy játékos marad biztosan a következő szezonban is Debreceni Egyetem csapatában.

Mint azt a DEAC weboldala írja, mindkét cseh csatár a nyáron érkezett Debrecenbe a DAB-tól, és az alapszakaszban nagyszerű teljesítménnyel rukkolt elő.

Jakub Izacky holtversenyben az ötödik helyen zárt a kanadai táblázaton az Erste Liga 40 meccses első etapjában. 24 gól mellett 29 assziszt fűződik a nevéhez, az összesen 53 ponttal pedig a „házi” pontversenyben is dobogós, második volt Hugo Turcotte mögött.

Dominik Novotny az alapszakasz kanadai táblázatán 12 góllal és 10 assziszttal a 62. helyen zárt, viszont a játékszervezésben is kimagaslót nyújtó cseh támadó bokatörés miatt a 40-ből 15 meccset kénytelen volt kihagyni november elejétől egészen december végéig.

A két gólfelelős szerződésének meghosszabbításáról a DEAC jégkorong szakosztályának vezetője, Fodor András a deacjegkorong.hu-nak elmondta, a DEAC első sorának meghatározó tagjairól van szó. – Ők ketten együtt különösen jól teljesítenek. Miután régebb óta játszanak egy csapatban, a pályán különösen hatékony közöttük az együttműködés, így mindenképpen szerettük volna együtt tartani őket. Emellett nagyra becsüljük a játéksebességüket, valamint a játékintelligenciájukat is.

Abban bízunk, hogy a jövő évi csapatnak is meghatározó tagjai lesznek”

– vélekedett a sportvezető.

Dominik Novotny és Jakub Izacky tehát Hetényi Zoltánnal és Vladislav Kuleshovval együtt a 2019-2020-as szezon végéig biztosan marad a DEAC-nál. A csapat legközelebb csütörtök este lép pályára hazai környezetben, 19 órától a Csíkszeredát fogadja a Jégcsarnokban.


Debrecen - Kecskeméti Áron másodedzővel szerződést hosszabbított az egyetemi klubnál. A klubvezetők továbbra is bizalmat szavaztak a másodedzőként, kapusedzőként és videoelemzőként is eredményesen dolgozó Kecskemétinek. David Musial vezetőedző után újabb egy évvel toldották meg Kecskeméti Áron...

David Musial
Debrecen - Szerződést hosszabbított a DEAC jégkorongcsapata David Musial vezetőedzővel - olvasható a deac.hu-n. A cseh-német nemzetiségű szakember új kontraktusa így a következő szezon, vagyis a 2019/2020-as kiírás végéig szól a Debreceni Egyetem sportklubjánál. Hetényi Zoltán és Vladislav Kuleshov ...