Csegén is odafigyeltek a bringásokra

Csegén is odafigyeltek a bringásokra
© Fotó: police.hu
Tiszacsege – A Tiszacsegei Rendőrőrs munkatársai a kerékpárosok részére láthatósági mellényeket, illetve lámpákat osztottak.

A Tiszacsegei Rendőrőrs munkatársai kiemelt célnak és feladatnak tekintik a kerékpárosok részvételével bekövetkező balesetek megelőzését. A téli időjárási és látási viszonyok között a kerékpáros balesetekhez vezető egyik fő ok, a nem megfelelő láthatóság. Erre tekintettel 2015. november 18-án hajnalban a „Látni és Látszani” közlekedésbiztonsági kampány keretében a rendőrök átvizsgálták a Tiszacsege területén kerékpárral közlekedők kétkerekűinek a műszaki állapotát. Az ellenőrzés célja a kerékpárok világítóberendezéseinek ellenőrzésén túl a „Látni és látszani” elv érvényesítése volt. Ennek érdekében, amelyik kerékpáros nem felelt meg ezen elv követelményének a rendőrök helyszíni bírság vagy feljelentés helyett – figyelemfelhívó jelleggel – világítóberendezést és láthatósági mellényt adtak át részére.

A tiszacsegei rendőrök a közeljövőben több hasonló jellegű figyelemfelhívó ellenőrzést szerveznek a településen, a balesetek megelőzése érdekében.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés