Csatárokra biztosan szükség lesz

Akt.:
A DVSC elnöke, Szima Gábor is válaszolt
A DVSC elnöke, Szima Gábor is válaszolt - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – A DVSC szurkolói ankétja során Szima Gábor, a klub elnöke is válaszolt az egybegyűlt drukkerek kérdéseire.

Kedden szurkolói ankétot szervezett a DVSC a Nagyerdei Stadion szomszédságában található Víztoronyban. Az eseményen Szima Gábor elnöktől, dr. Róka Géza klubigazgatótól, Képíró János biztonsági igazgatótól, valamint két játékostól, Mészáros Noberttől és Takács Tamástól kérdezhettek a jelenlévők.

Az ankét elején Szima Gábor röviden értékelte a szezont. Elmondta, nem a harmadik hellyel elégedetlen, sokkal inkább a megszerzett pontok miatt. Felszólalt a két játékos, Takács és Mészáros is, akiknek nem lesz túl sok idejük a pihenésre, hiszen május 24-én kezdődik a felkészülés. Ezután sorban kapta a kérdéseket az elnök. Sok felszólaló a fiatal játékosokat hiányolta a csapatból, ez örökös téma a DVSC-nél.

Szima szerint az együttes átlagéletkora valóban nem ideális, kevés fiatal épül be a csapatba, az elmúlt években Balogh Norberten kívül nem sikerült más utánpótláskorú focistát a kezdőben szerepeltetni. Ez egy olyan probléma, amit rövid időn belül kezelni kell. A klub elnöke kiemelte Mészáros Norbertet, aki idén egyhangú szavazást követően kapta meg a szezon legjobb Loki játékosának járó Zilahi-díjat.

Megkérdezte egy szurkoló, hogy van-e a csapatnak játékos-megfigyelő hálózata. Kiderült, van hat-hét olyan ember, aki ajánl a DVSC-nek futballistákat. Ezek után a csapatnál is részletesen utánuk néznek, majd ezt követően dől el a sorsuk. A több mint száz látogató megtudta azt is, hogy júniustól három portugál edző fog dolgozni az akadémián.


a (1)

Fotó: Molnár Péter | Kattintásra galéria nyílik


Lejár a mandátum

Idén nyáron Coulibalynak, Sidibének és Lázár Pálnak is lejár a szerződése. Eldőlt, a két csatárral nem hosszabbít a klub, Lázárral viszont folynak a tárgyalások. Mint megtudtuk, vannak kiszemelt játékosai a DVSC-nek jelenleg is. A két távozó támadó helyére mindenképpen szeretne igazolni az együttes két újabb csatárt. Egy szurkoló megkérdezte, mi a helyzet Castillionnal, aki ebben a fél szezonban a Puskás Akadémiánál szerepelt kölcsönben. A válaszból kiderült, egyelőre még nem tudni, visszatér-e a cívisvárosba.

Szima szerint sem Herczeg András, sem Kondás Elemér nem végzett és végez rossz munkát a csapatnál. Jók a hazai edzők, nem biztos, hogy erősítés lenne egy külföldi tréner, hiszen ez olyan dolog, ami jól és rosszul is elsülhet.

A jó hangulatú ankét Nenad Novakovic lehetséges helyzetével zárult. A kapus egy régebbi bajnoki meccsen szenvedett súlyos sérülést, az orvosok szerint már nem léphet pályára a jövőben. A klub szerette volna felbontani a játékos szerződését, illetve 18 millió forintot akart fizetni neki. Ezt az összeget Novakovics nem fogadta el, így nagy valószínűséggel az UEFA fog döntést hozni ebben az ügyben.

HBN-Halmai BalázsSporthírek


hirdetés