Csapatról, pénzről, játékosokról

Csapatról, pénzről, játékosokról
Miskolc – Ankétot tartott szerdán este a Diósgyőri VTK élvonalbeli labdarúgócsapata.

Tizennégy játékos (Sadjo Haman, Roszel Róbert, Mindaugas Malinauskas, George Menougong, Dobos Attila, Bojan Brnovic, Bajzát Péter, Bognár Zsolt, Somorjai Tamás, Zámbó Bence, Zoran Supic, Zsivoczky Norbert, Rohan Ricketts és a felnőtt kerethez felkerülő Bacsa Patrik), illetve Tóth László sportigazgató, Tornyi Barnabás vezetőedző, Hagymási Zoltán pályaedző és Nagy Béla ügyvezető várta a szurkolók kérdéseit az ITC-ben, ahol mintegy 250-300 drukker jelent meg.

Tornyi Barnabás többek között elmondta: a minimum terv az NB I-es tagság megtartása, s ennek elérése érdekében minimum 19 pontot szeretnének szerezni a tavasszal. Hozzátette még azt is, a kapusposzttal együtt hét hely elkelt a kezdőcsapatban; a hadrendet firtató kérdésre pedig a 4-4-2-es formáció pályára küldését nevezte meg. Azt is hozzáfűzte, hogy a mai állapot szerint ez a tavaszi kerete a Diósgyőrnek, amelyben (mégis) szerepel az angol Rohan Ricketts, akit a klub szerződtet.

Aláírhatják

A szurkolók kérdései között több érdekesség is akadt: egyikük azt kérdezte, hogy a győri kölcsönjátékosok játszhatnak-e majd az ETO ellen, amire a válasz ,,igen” volt. Arra is kíváncsi volt egy drukker, hogy mi a helyzet Takács P. Búrány és Ivancsics szerződésével. Előbbi kettőről Nagy Béla ügyvezető igazgató azt mondta, szóbeli megegyezések már léteznek a futballistákkal és menedzsereikkel – Takáccsal akár már a jövő héten, Búránnyal pedig egy-két héten belül aláírhatják a hosszabbítást.

Ivancsicsról annyit jelzett meg a klubvezető, hogy Tornyi Barnabás játékoslistáján nem szerepelt a neve, ezért valamint sérülése miatt, megpróbáltak neki új csapatot szerezni, ahol kölcsönben játszhat. Tóth László sportigazgató mindehhez annyit tett hozzá: 95 százalék az esély arra, hogy a középpályás végleg a Kecskemét labdarúgója lesz, megközelítőleg olyan átigazolási díj fejében, amelyet a DVTK fizetett néhány hónappal ezelőtt a Budapest Honvédnak.

Van (volt) csúszás

További kérdés volt, hogy miként alakulnak a bérlet- és jegyárak a tavaszi idényre, de erről Nagy Béla még nem tudott tájékoztatást adni, mert mint mondta: egyelőre ennek a véglegesítése nem történt meg. Az egyik szurkoló a beígért nyári gálameccsről illetve az ellenfélről, a pontos időpontról érdeklődött. Nagy Béla úgy fogalmazott, ha lenne 8 millió forintja és ennyi pénzért eljönne az Arsenal Diósgyőrbe, ő ezt a pénzt inkább a jelenlegi csapat finanszírozására költené. Az ügyvezetőt arról is faggatta az egyik szimpatizáns, hogy megvan-e az anyagi fedezet a tavaszi szezonra. Azt a választ kapta a klubirányítótól, hogy 300 millió forintos adóssága volt a kft-nek, amikor átvették, s mintha kutyából szednék a bolhákat és az utolsókat nehéz megtalálni, kiszedni, így nekik is van még ebből a munkából – a mínuszok ledolgozásából – egy kicsi.

Nagy Béla úgy nyilatkozott, júliusra alakulhat ki olyan helyzet, hogy napi csúszások sem fordulhatnak elő a kifizetések terén. Most van ilyen, a játékosok csütörtökön kapnak fizetést, mert egy hetet csúsztak velük szemben. Az ankéton kiderült, a szurkolók nagyon várják a rajtot, s természetesen bizakodnak, hogy egy ilyen jó hangulatú összejövetel után a meccsek többsége után is lesz okuk az örömre.

Címkék: , , , ,