Csapat vívó-vb – Orosz győzelem női tőrben

Budapest/Rio de Janeiro – A magyarokat a negyeddöntőben legyőző oroszok nyerték a női tőrözők versenyét a vívó csapat-világbajnokságon, Rio de Janeiróban.

A döntőben az olaszokat múlták felül, akiknél utolsó versenyén lépett pástra – 42 évesen – a hatszoros olimpiai, 16-szoros világ- és 13-szoros Európa-bajnok Valentina Vezzali.

Eredmények (a vb eredményközlőjéről), női tőr csapat:

negyeddöntő:

Olaszország-Kína 45-18
Franciaország-Egyesült Államok 45-44
Koreai Köztársaság-Németország 35-31
Oroszország-Magyarország 45-31

az 5-8. helyért:

Magyarország-Németország 45-42

az 5. helyért:

Egyesült Államok-Magyarország 45-40

elődöntő:

Olaszország-Franciaország 45-36
Oroszország-Koreai Köztársaság 43-38

a 3. helyért:

Franciaország-Koreai Köztársaság 45-18

döntő:

Oroszország-Olaszország 45-39

A végeredmény: 1. Oroszország (Inna Gyeriglazova, Agyelina Zagidullina, Ajda Sanajeva, Larisza Korobejnyikova) 2. Olaszország (Martina Batini, Arianna Errigo, Valentina Vezzali, Elisa Di Francisca), 3. Franciaország (Astrid Guyart, Ysaora Thibus, Pauline Ranvier, Gaelle Gebet), … 6. Magyarország (Mohamed Aida, Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Hopka-Varga Gabriella)

A csapat-vb-n még férfi kardban osztanak érmeket. Ebben szerdán rendezik a negyeddöntős tábla mérkőzéseit, a magyarok először a németekkel csapnak össze 15.15-től.

A riói csapat-vb az olimpia tesztversenye, amelyen a szervezők a lebonyolítás részleteiről, a majdani olimpiai résztvevők pedig a helyi viszonyokról szerezhetnek tapasztalatokat. Női tőrben és férfi kardban két-két magyar indul majd egyéniben a nyári játékokon, közülük Mohamed, a címvédő Szilágyi Áron, illetve Decsi Tamás van ott a vb-n.

E két szakág csapatai számára a mostani világbajnokság az év fő versenye, mivel az augusztusi játékokon női tőrben és férfi kardban csak egyéni versenyt rendeznek.

– MTI –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek