Csapást mér a mexikói kormány a drogkereskedőkre

A drogellenes háború újabb fejezeteként kedden négyezer dollárban korlátozta a mexikói kormány azt az összeget, amit egy betétes havonta a bankszámláján tarthat. Így akarnak csapást mérni a hatóságok a drogkereskedők dollárban folytatott pénzügyi tranzakcióira.

További intézkedésként hétezer dollárban szabta meg a kormány a felső határt a mexikói üzletemberek dollárban végzett ügyleteihez szükséges bankszámláinál. A kormány döntése értelmében azok a külföldiek, akiknek nincs mexikói bankszámlájuk, beválthatnak pesót, de csak maximum 1500 dollárért. Ernesto Cordero pénzügyminiszter azt mondta: ezekkel az intézkedésekkel akarják lezárni az utakat a titkos pénzügyi műveletek előtt.

drogkereskedők dollárban folytatják üzelmeiket

Cordero szerint a drogkereskedők dollárban folytatják üzelmeiket, és “a kábítószerüzlet révén évente hatalmas mennyiségű pénzeket mozogatnak titkos mexikói bankszámlákon, és ezek a pénzek olajozzák meg a drogipart”. Június elején egy kormányjelentés azt állította, hogy 29 milliárd dollárra tehető a mexikói bankszámlákon mozgó kábítószer-dollár mennyisége évente, és a pénz 90 százalékban kisebb számlákon jelenik meg.

– Független Hírügynökség –További hírek a Nagyvilág kategóriából

Sporthírek