Csapadékért kiáltanak idehaza a gabonák

Hajdú-Bihar – A termelők ötezer forintos búzaárról beszélnek, a kereskedők szerint azonban ez irreális.

Jól kibabrált velünk idén a Medárd – panaszolják a gazdák, akik szerint ahhoz, hogy valamennyit keressenek is rajta, tonnánként nettó ötvenezer forintot kellene kapni a búzájukért. A kereskedők ezen persze csak mosolyognak, mondván: megtanulhatnák már a termelők, hogy a hazai gabonaárakat a világpiac alakítja, az pedig nagyon nem az áremelés felé tendál.

Néhány héttel a legnagyobb nyári mezőgazdasági munka megkezdése előtt már megszokott a számháború, bár ezúttal a felek mintha óvatosabban fogalmaznának. A kereskedők (ha fogadniuk kellene) a tavalyi 39-40 ezer forintos tonnánkénti induló árra tennék a tétjeiket, a gazdák pedig az 50 ezer forinttal talán úgy vannak, hogy abból lehet alkudni. A témáról részletesen a csütörtöki Naplóban olvashatnak.

HBN-PA0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés