Csányi Sándor lesz a KITE Zrt. tulajdonosa

Akt.:
Csányi Sándor a KITE Zrt. logisztikai központjának átadásán, 2014 novemberében
Csányi Sándor a KITE Zrt. logisztikai központjának átadásán, 2014 novemberében - © Fotó: Molnár Péter
Nádudvar – A Gazdasági Versenyhivatal engedélyét kérte három, Csányi Sándor tulajdonában lévő cég.

A kérelem arra vonatkozik, hogy önálló irányítást szerezhessenek a nádudvari agrárintegrátor KITE Mezőgazdasági Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt. felett. Ez a három társaság, az Agrárintegrátor Kft., az Agrárspektrum Kft. és az Agrochain Kft., amely az idén jött létre 3-3 millió forintos jegyzett tőkével.

Szerződést kötöttek

Az Agrárintegrátor Kft., az Agrárspektrum Kft. és az Agrochain Kft. június 30-án részvény-átruházási és üzletrész-adásvételi szerződést kötött Guba Sándorral, aki ma a KITE Zrt. többségi tulajdonosa. A szerződés szerint a Csányi Sándor irányítása alatt álló vállalkozások megszerzik a KITE Mezőgazdasági Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt. felett az önálló irányítást. Tekintettel arra, hogy az irányításszerzés a versenytörvény alapján összefonódásnak minősül, az irányításszerzők július 27-én kérelmet nyújtottak be, amelyben a Gazdasági Versenyhivatal engedélyét kérik.

Önálló irányítás

A GVH tájékoztatása szerint az irányításszerzők – bár több társaságról van szó – nem a közös irányítás megszerzését jelentették be a versenyhatóságnak, hanem a Csányi-csoport önálló irányítás-szerzését, hiszen az irányításszerzők valamennyien Csányi Sándor önálló irányítása alatt állnak. A KITE Zrt. kisebbségi részvénycsomagja pedig az OTP Bank közvetett tulajdonában van, ahol Csányi Sándor az elnök-vezérigazgató.

HBN

Címkék: , , ,