Csalót fogtak el a reptéri rendőrök Ferihegyen

Egy csalási sorozat gyanúsítottját fogták el a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) járőrei szombaton este Ferihegyen. A férfi december óta tevékenykedett a repülőtéren, Magyarországra érkező utasokat csapott be pénzváltás címén.

A férfit a korábban már megkárosított utasok leírása, illetve az abból készült grafika alapján fogták el.

A férfi módszere az volt, hogy érkező utasokkal ismerkedett meg a terminálon, bizalmat keltett bennük. Olyan utasokat választott, akik a Ferihegy melletti vasúti megállóból, vonattal akartak tovább utazni. Azt mondta nekik, hogy az egyik reptéri pénzváltóban nagyon kedvezően váltanak valutát, ehhez kért készpénzt, amit ígérete szerint visszahozott volna. Cserébe mindig egy papírral kitömött táskát hagyott ott az utasoknál, mondván, hogy majd visszaveszi, amikor hozza a pénzt – mondta el a független Hírügynökségnek Túrós András, a Repülőtéri Rendőr igazgatóság bűnügyi igazgatóhelyettese.

A férfi 5 ezer és 40 ezer forint körüli összegeket csalt ki az utasoktól, december óta legalább 8 embertől. A személyleírás és az abból készült grafika alapján, szombaton este elfogták az RRI járőrei és őrizetbe vették. A férfi ellen csalás miatt indult büntetőeljárás.