Csalódást okoztak a sztárok

Az egyszerűen csak halálcsoportnak aposztrofált G-jelű kvartettben is megkezdődtek a küzdelmek, méghozzá az Elefántcsontpart–Portugália derbivel.

Nagy várakozás előzte meg a meccset, ám a felfokozott hangulatból nem sokat profitálhattak a nézők az első félidőben. Hiába játszottak klasszisok mindkét oldalon, lényegében egymás hibáiból éltek a csapatok. Tetszetős futball nem, viszont kőkemény csata alakult ki a Nelson Mandela Stadionban, mivel kisebb-nagyobb szabálytalankodásért nem mentek a szomszédba a felek.

Nagy ziccert nem tudtak kialakítani

Az Elefántok birtokolták többet a labdát, de igazán nagy ziccert nem tudtak kialakítani a portugál kapu előtt. Góllal kecsegtető hatalmas helyzetet a luzitánok sem dolgoztak ki, viszont Cristiano Ronaldo egy középtávoli lövése után a kapufán csattant a Jabulani. A pauzát követően nem nagyon változott a játék képe, ezért az afrikaiak szövetségi kapitánya harcba küldte legnagyobb sztárját, a közelmúltban könyöktörést szenvedett Didier Drogbát. Úgy tűnt, a változtatás sem hoz eredményt, ám a hosszabbításban éppen a Chelsea csatára került gólhelyzetbe, de elpuskázta a lehetőséget. A rendes játékidőn túl az elefántcsontpartiak mindent elkövettek a győztes találat megszerzéséért, ám nem jártak sikerrel, gólnélküli döntetlennel zárult a találkozó.

 

Tények
 
  • Elefántcsontpart–Portugália 0–0
  • Port Elizabeth, Nelson Mandela Bay Stadion, 37.037 néző v.: Larrionda (uruguayi)
  • Elefántcsontpart: Barry – Eboué (Romaric, 89.), K. Touré, Demel, Tiene – Kouassi (Keita, 82.), Zokora, Y. Touré, Tiote – Kalou (Drogba, 66.), Dindane
  • Portugália: Eduardo – Ferreira, B. Alves, Carvalho, Coentrao – Mendes, Meireles (Amorim, 85.), Deco (Tiago, 62.) – C. Ronaldo, Danny (Simao, 55.), Liedson
  • Sárga lap: Zokora (7.), Demel (21.), illetve C. Ronaldo (21.)