Családi nap a Vöröskereszttel Balmazújvároson

Családi nap a Vöröskereszttel Balmazújvároson
© Fotó: Magyar Vörökereszt
Balmazújváros – Üdítő és segítő programokkal közvetít közösségi értékeket a Magyar Vöröskereszt alapszervezete szombaton Balmazújvároson a város civil szervezeteivel összefogva.

Szivacskézilabda-bajnokság, zene, tánc, karate, szűrések, bemutatók sora vár minden korosztályt július 18-án 12 órától estig Balmazújvároson a Veres Péter Emlékparkban. A Kincseink című családi nappal szervezőjének, a Magyar Vöröskereszt Balmazújváros 2. számú lakóterület alapszervezetének célja, hogy a közösségi élményt és a vöröskeresztes értékeket pihentető, kreatív programokkal népszerűsítse, erősítse a családi összetartozást.

Véradás: jó példa

Délben megkezdődnek a szivacskézilabda-mérkőzések, 14 órakor hivatalosan megnyitja a napot Dr. Orcsik István, a Magyar Vöröskereszt Balmazújváros Területi Szervezetének elnöke és Veres Margit polgármester. Megkezdődik az elsősegély-bemutató, melyet a helyi civil szervezetek és klubok előadásai követnek: a BAKI ifjúsági szervezet gitárosai, majd mazsorettesek, versszeretők, néptáncosok, harcművészek, s a Lesz Dance Stúdió táncosai. Ezalatt a park sátraiban szűrésekkel, egészségvédő, drogmegelőző, sport- és ismeretterjesztő programokkal települnek ki a szervezetek. Mind úgy készülnek, hogy a feladatok a humanitást, az egészségmegőrzést, és a családtagok együtt töltött idejét értékként mutassák be. Ennek része az a véradás is, amely 14.00 órakor kezdődik a Bocskai István Általános Iskolában (Hortobágyi út 12.). A 17.00 óráig tartó programon a szülők nem csak azzal tesznek jót, hogy donorként három ismeretlen embertársukon segítenek, hanem azzal is, hogy tettükkel példát mutatnak gyermekeiknek. Nyerhetnek is azzal, hogy adnak, mert a véradók között háromszemélyes görög nyaralást sorsolnak ki a vöröskeresztesek.

A bajnokság eredményhirdetése után helyi zenekarok – a Wishing és a Chrome Rt. – zárják a színpadi programokat egészen sötétedésig.

– Piros Éva –