Családi körben pihente ki a maratoni idényt

Családi körben pihente ki a maratoni idényt
© Fotó: Magánarchívum
Balmazújváros – Temesvári János feltöltődve várja a felkészülést és a bajnokságot.

Véget ér a nyári szabadság az NB I-es újvárosi kézisek számára, hétfőn megkezdik a felkészülést Füzesi Ferenc tanítványai. Ahogy azt már korábban is megírtuk, maratoni szezonon vannak túl a játékosok: 2015. augusztus 29-én kezdte meg az alapszakaszt a Balmaz, mely utolsó rájátszás-meccsét 2016. június 1-jén játszotta le.

A Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK végül klubtörténete legsikeresebb bajnokságát produkálta, az alsóházi rájátszást megnyerve, a hetedik helyen zárta a férfi kézilabda NB I. 2015/16-os kiírását.

Volt tehát bőven mit kipihenni, a Napló a gárda balszélsőjét, Temesvári Jánost kérdezte, hogyan telt számára a vakáció.

Gyorsan elszaladt

– Ezúttal csendesen telt a pihenő, nem volt külföldi kiruccanás sem. A családomat látogattuk meg a feleségemmel és kislányunkkal Szegeden, ott töltöttünk el egy kis időt. Jó volt találkozni a famíliával, és kikapcsolódni, úgy érzem, teljesen feltöltődtem. Eddigi pályafutásom leghosszabb szezonján vagyok túl, rám fért a pihenő. Ahogy az lenni szokott, gyorsan elszaladt ez a néhány hét, ami persze nem is baj, hiszen vártam már, hogy újra labdát ragadjak – fogalmazott a hajdú-bihariak játékosa.

Július 18-án, vagyis hétfőn találkozik a keret, és vág bele az alapozásba, amelynek pontos programját egyelőre maguk a kézisek sem tudják. – Ahogy szoktuk, egy ráhangolódó tréninggel kezdünk, de többet egyelőre nem tudok, velünk is hétfőn osztja meg a szakmai stáb, hogyan is fog kinézni a felkészülésünk. Egy biztos, igen megterhelő időszak elé nézünk – fogalmazott Temesvári.

A Magyar Kézilabda Szövetség elnöksége még június elején rögzítette a 2016/17. évi bajnokságok versenykiírását. A férfi NB I-ben 14 csapat vesz részt a pontvadászatban, 26 fordulós, oda-visszavágó alapú rendszerben, valamint minden egylet a szezon során egy-egy meccset játszik a junior válogatott ellen.

A napokban pedig kisorsolták a következő idény programját is, szeptember 11-én indul majd a küzdelemsorozat, az Újváros a Vác ellen, idegenben lép először pályára. – Nyilván nincs befolyásunk a sorsolásra, így nincs is értelme ezzel foglalkozni, előbb vagy utóbb mindenkivel játszani kell. Megmondom őszintén, még meg sem néztem a menetrendet. Most még nem lehet megjósolni, mire leszünk képesek az előttünk álló bajnokságban, de az szuper lenne, ha az előzőhöz hasonló teljesítménnyel tudnánk előrukkolni. A keretünk erősödött a tavalyihoz képest, visszajött Bali Richárd, illetve leigazoltuk a 95-szörös válogatott Katzirz Dávidot. Szükség is van az erősítésre, hiszen tartani kell a lépést a többi gárdával, mivel nem lesz rájátszás, kiélezettebb küzdelem várható – tudtuk meg.

HBN


A Kőnig-Trade Balmazújváros őszi programja

1. forduló
Szeptember 11.: Vác–Kőnig Trade Balmazújváros
2. forduló
Szeptember 18.: Kőnig Trade Balmazújváros–Komló
3. forduló
Szeptember 25.: Mezőkövesd–Kőnig Trade Balmazújváros
4. forduló
Október 2.: Kőnig Trade Balmazújváros–Veszprém
5. forduló
Október 9.: Eger–Kőnig Trade Balmazújváros
6. forduló
Október 16.: Kőnig Trade Balmazújváros–Cegléd
7. forduló
Október 22.: Budakalász–Kőnig Trade Balmazújváros
8. forduló
Október 29.: Csurgó–Kőnig Trade Balmazújváros
9. forduló
November 13.: Balatonfüred–Kőnig Trade Balmazújváros
10. forduló
November 20.: Tatabánya–Kőnig Trade Balmazújváros
11. forduló
November 27.: Szeged–Kőnig Trade Balmazújváros
12. forduló
December 4.: Gyöngyös–Kőnig Trade Balmazújváros
13. forduló
December 11.: Kőnig Trade Balmazújváros–Orosháza