Helyi közélet

2015.09.07. 17:28

Felújítják a Kishatár úti vasúti átjárót Debrecenben

Debrecen - Hétfőn reggel kezdődött és szerdán 23 óráig tart a cívisvárosban a Debrecen-Füzesabony (108-as számú) vasútvonalon Tócóvölgy és Balmazújváros állomás között a Kishatár úti átjáró felújítása.

Debrecen - Hétfőn reggel kezdődött és szerdán 23 óráig tart a cívisvárosban a Debrecen-Füzesabony (108-as számú) vasútvonalon Tócóvölgy és Balmazújváros állomás között a Kishatár úti átjáró felújítása. Az átjáróban a vágány süllyedése miatt a csatlakozó aszfaltburkolat több helyen felgyűrődött, ami a közúti forgalmat akadályozta. Az átjáróban a burkoló elemek az utóbbi időszakban többször is kimozdultak a helyükről – tájékoztatta a Naplót a MÁV Kommunikációs Igazgatósága.

Ebben a három napban 30 méter hosszban teljes felépítménycserét végeznek. A felújítást a MÁV önerőből valósítja meg, várható költsége 35,5 millió forint.

A munkálatok ideje alatt Debrecen és Balmazújváros között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat

Lakossági bejelentések alapján a pályafenntartási ügyelet már több alkalommal végzett hibaelhárítást a helyszínen. Az ágyazat az átjáró két végénél elsárosodott, rendszeresen szabályozni kellett a vasúti vágányt.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában