Helyi közélet

2007.12.14. 06:23

Piaccsarnok: kötbért nem fizetnek

<p>Debrecen - Amikor tavaly június közepén kiürítették a régi piaccsarnokot, a város vezetői mindenkit azzal nyugtattak, hogy az átmeneti állapot csupán nyolc és fél hónapig tart, mert 2007. április elsô napjára megnyílik az új piac.</p>

Azóta többször módosult a határidő. Ma úgy néz ki, hogy az átadás minimum tíz hónapot késik.

Gondolhatnánk: mivel az idő pénz, itt valakinek fizetnie kell. Hogy ezt miért ne gondoljuk, a HAON érdeklődésére elmondta Racsmány Gyula, városházi osztályvezető.

„A régi vásárcsarnok bontása előtt három pavilontulajdonossal nem sikerült megegyezni, emiatt négy hónap késéssel kezdődhettek el a munkálatok.

A kivitelező azt vállalta, hogy az átadást (2006. szeptember) követő 16 hónap alatt megépíti a csarnokot. Ez 2008. január végén jár le. Kötbért a kivitelező nem igényelt az önkormányzattól a négy hónap késés miatt.

Ha ő késne, az önkormányzat se kérné a kivitelezőt, hogy fizessen.” Azt nem tudni, hogyan lett az építésre eredetileg szánt 8 és fél hónapból 16!

  • Mégsem lesz új piac Karácsonyra
  • Jó ha augusztusra kész a piac
  • Tudja mi épül a piac helyén?
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában