Családi harmóniában a bajnok futballista

Tisza Tibor
Tisza Tibor - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Tisza Tibor (válogatott labdarúgó, a DVSC csatára, magyar bajnok) hat évesen kezdett focizni.

A Lokiban nevelkedett, országos gólkirály lett. A Diósgyőr, Újpest, Royal Antwerp, Sint-Truidense klubokban játszott, s 2014 februárjában, tíz év után tért vissza újra Debrecenbe. Életmódjáról, a szabadidejének eltöltéséről kérdeztük.

Hogyan őrzöd a kondíciódat, mi az amit rendszeresen teszel az egészségedért?

Tisza Tibor: Régóta igyekszem egészségesen étkezni, mert a táplálkozást nagyon fontosnak tartom az élsport és a mindennapi életünk szempontjából is. Ugyanakkor a megfelelő pihenés, a napi 6-8 óra alvás és a relaxáció (agykontroll) is elengedhetetlen ahhoz, hogy kiegyensúlyozottnak érezzem magam.

Milyen napirend szerint élsz, hogyan néz ki egy átlag napod?

Tisza Tibor: Reggelente a fiamat, Boriszt én viszem az óvodába. Utána délelőtt edzés. Ezután otthon vagy esetleg étteremben ebédelek. Ha délután még edzés van, akkor pihenni szoktam egyet, hogy friss legyek. A regenerálódásban sokat segít a húgom, aki speciális tornagyakorlatokat oktat, amelyek nekem is sokat segítenek. Ha nincs edzés akkor a kislányommal, Zoéval és a feleségemmel vagyok, délután megyünk Boriszért az oviba, a nap további órái családi körben telnek.

Fotó: Derencsényi István Fotó: Derencsényi István ©

Van-e olyan étrend, ami számodra a legjobbat nyújtja? Hogyan étkezel?

Tisza Tibor: Számomra nagyon fontos a reggeli, azzal indul a nap. Sportolóként oda kell figyelni, hogy mit eszem, elég kevés olyan dolog van, ami megengedett egy élsportolónak. Tudatosan étkezem, ami nem enged meg túl sok magyaros ételt – amiket pedig nagyon kedvelek. Anyukám és apósom is kitűnően főzi a kedvenceimet a paprikás csirkét, a húslevest. Hétvégente sokszor ők főznek, apukám addig babázik. Este már kerülöm a szénhidrátot, azt csak meccs előtti nap fogyasztok este.

Gólkirály vagy, miben vagy még király?

Tisza Tibor: Igazából nem nagyon szeretnék másban király lenni. Számomra a legfontosabb, hogy jó férj és jó apa legyek!

Fotó: Derencsényi István Fotó: Derencsényi István ©

Milyen játékokat szeretsz a gyerekeiddel játszani? Mesélj róluk olvasóinknak!

Tisza Tibor: Kisfiunk, Borisz három és fél éves, nagyon aktív, örökmozgó, szóval vele sokat foglalkozunk. Mindig úton van, folyamatosan menni akar valahova. Szinte mindennap elvisszük Szofit, a kutyánkat sétálni és gyakran járunk játszóházba is. A kislányunk, Zoé még csak nyolc hónapos de már a család kedvence. Nagyon jó természetű és végtelenül kedves baba.

Mi az ideális szabadidő-töltés számodra?

Tisza Tibor: Család-centrikus ember vagyok, szóval számomra minden jöhet ami a családdal és a barátokkal kapcsolatos. Rengeteg kisgyerekes barátunk van, gyakran megyünk sétálni a városba, a Nagyerdőre.

A nagyszülők is jönnek „babázni”. Szerencsés szülők vagyunk, mindkét gyerek alszik nyolc után, van időnk egymásra is. Szeretünk wellnessezni, szaunázni. Eljutunk olykor kettesben moziba, étterembe. Nemrég Felsőtárkányban jártunk kikapcsolódni.

Milyen vágyaid vannak rövid és hosszabb távon?

Tisza Tibor: Rövid és hosszútávon is nagyon fontos számunkra az egészség megőrzése. Szeretnék meg jó néhány évig futballozni, remélhetőleg itt a DVSC-ben és utána egy olyan helyen dolgozni, ahol jól érzem magam!

HBN–Kovács Enikő
hirdetés