Családi Egészségnappal érkezik Debrecenbe a Danone Focikupa

Családi Egészségnappal érkezik Debrecenbe a Danone Focikupa
Tőzsér Dániel, valamint Dombi Tibor és Szatmári Csaba labdarúgókkal is találkozhatnak a gyerekek Debrecenben a Danone és az MLSZ Grassroots Program által szervezett Danone Focikupa a Gyermekekért labdarúgó tornán és Családi Egészségnapon június 9-én, azaz most szombaton, a DLA Stadionban, ahol a programok 11 órakor kezdődnek.

Izgalmas meccsekkel, valamint táplálkozási tanácsokkal és ügyességi játékokkal várja a családokat a Danone Focikupa a Gyermekekért labdarúgó torna Debrecenben. A világ legnagyobb gyermek labdarúgó kupájának célja, hogy a sporton és a labdarúgáson keresztül egészséges életmódra és kiegyensúlyozott táplálkozásra nevelje a gyermekeket. Idén 16 csapat méri össze tudását a pályán, így mintegy 40 izgalmas összecsapást láthatnak a szurkolók és az eseményre kilátogató családok.

A meccseket kísérő Családi Egészségnap keretében a látogatók és a pályákon játszó gyermekek szülei és családtagjai táplálkozási kvízeket tölthetnek ki, valamint testtömegindex-számításban és testösszetétel mérésben vehetnek részt, emellett pedig táplálkozási tanácsokat is kaphatnak a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége szakértőitől.

„A 10-12 éves gyermekek 42%-a mindössze hetente 1-2 alkalommal fogyaszt magas kalciumtartalmú tejet és tejtermékeket, például joghurtot, és akkor is csak a szükséges mennyiség felét” – mondta Gyergyói-Szabó Anita, a Danone külső kommunikációs menedzsere, utalva a focikupában résztvevő közel 800 gyermek körében végzett tavalyi felmérés legfontosabb eredményére. „Vállalatunknak kiemelt célja, hogy nap mint nap tegyünk a saját és bolygónk egészségéért, ezt fogalmaztuk meg az ’Egy életünk van és egy bolygónk’ küldetésünkben is. Hisszük, hogy az egészséges életvitelhez a kiegyensúlyozott táplálkozás elengedhetetlen. Éppen ezért, az idei eseményen nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a gyermekeket és a meccsekre kilátogató családokat egészséges táplálkozásra oktassuk és neveljük” – tette hozzá.

A Focikupa tiszteletbeli nagykövete az idén Sass Dani gasztroarc, műsorvezető, a nemzetközi nagykövete pedig már több mint 10 éve Zinédine Zidane, a torna debreceni elődöntőjén Tőzsér Dániel, valamint Dombi Tibor és Szatmári Csaba labdarúgókkal is találkozhatnak a gyerekek.

A Danone Focikupa a Gyermekekért torna debreceni elődöntőjének első három csapata bekerül a kupa június 17-én, Budapesten megrendezésre kerülő országos döntőjébe, amelynek tétje, hogy ki képviselheti majd Magyarországot jövőre a Spanyolországban megrendezésre kerülő nemzetközi döntőn.

További információk a Danone Focikupa a Gyermekekért Facebook oldalán: https://www.facebook.com/TegyunkEgyuttaGyermekekert/

– PR cikk –