Családbarát munkahely a Debreceni Művelődési Központ

Családbarát munkahely a Debreceni Művelődési Központ
© Fotó: DMK
Debrecen – Átadták az Emberi Erőforrások Minisztériuma által hetedik alkalommal meghirdetett Családbarát munkahely pályázat díjait október 4-én, a Petőfi Irodalmi Múzeumban. A Debreceni Művelődési Központ ebben az évben második alkalommal pályázott, és újra elnyerte a címet.

Novák Katalin, a tárca család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára az eseményen kiemelte, egyre több munkaadó ismeri fel, hogy a munkavállalókért folyó versenyben nagy előnyt jelent a családbarát működés, a munka és a család nem egymásnak ellentmondó, hanem egymást kiegészítő fogalmak. Stabil munkahely mellett könnyebb kiteljesedni a családban, és a biztos családi háttér nélkülözhetetlen a jó munkahelyi teljesítményhez.

Fotó: DMK Fotó: DMK ©

Az elismerést idén 45 szervezet, intézmény, illetve cég képviselője vehette át. A nyertesek között van az Országos Mentőszolgálat, a Magyar Nemzeti Bank, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt., több önkormányzat – Békéscsaba, Nyíregyháza, Pápa, Vác -, kórházak, kormányhivatalok, művelődési központok, bíróságok, rendőrkapitányságok, egyetemek, gyermekjóléti központok, továbbá számos kis-, közép- és nagyvállalat.

A pályázat nyertesei jogosulttá váltak a Családbarát munkahely cím használatára, valamint legfeljebb hárommillió forintos támogatást is elnyertek.

– Debreceni Művelődési Központ –