Szavazásértékelés

2020.03.31. 10:59

Zökkenőmentesen juthatunk hozzá a mindennapi betevőhöz

A Hajdú Online az elmúlt héten arról kérdezte olvasóit, hogy mit tapasztalnak vásárláskor a debreceni élelmiszerüzletekben.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A járvány kezdetén sokan pánikszerű vásárlást és áruhalmozást emlegettek, ám a szavazatok arányaiból ítélve azóta lecsillapodtak a kedélyek.

A voksolók majdnem fele, mintegy 48 százaléka ugyanis azt állítja, rendszerint nyugodt körülmények között vásárol, és minden szükséges terméket be tud szerezni. Ehhez képest 20 százalékuk csak mérsékelten elégedett, ők zsúfoltsággal ugyan nem szembesültek, viszont termékhiányra panaszkodnak. Közel ennyien (19 százalék) úgy gondolják, egyszerre túl sok vásárló tartózkodik a boltokban, szerintük érdemes létszámkorlátozást bevezetni. A legkevesebben (13 százalék) azzal érveltek, miszerint bizonyos üzleteket folyton kifosztanak, míg máshol folyamatosan töltik a polcokat.

[eweb-voting id="3932088"]

A szavazás kezdete óta a boltok látogatására új szabályok vonatkoznak, hiszen Orbán Viktor miniszterelnök március 27-én bejelentette, kijárási korlátozást vezetnek be hazánkban, amely alapján délelőtt 9 és 12 óra között csak a 65 év feletti vásárlók tartózkodhatnak az üzletekben. A visszajelzésekből mindazonáltal tükröződik, hogy a bevásárlás körülményei és a termékek elérhetősége miatt senkinek sem kell aggódnia.

Haon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában