Csaknem hétezer embert vettek őrizetbe ázsiai illegális foci-fogadások miatt

A foci világbajnokság idején folytatott illegális fogadások gyanújával csaknem hétezer embert vettek őrizetbe négy ázsiai országban – közölte pénteken az Interpol. A nemzetközi rendőri szervezet bejelentése szerint egy összehangolt akciósorozatban Kínában, Malajziában, Szingapúrban és Thaiföldön tartottak razziákat a bűnüldöző hatóságok.

Az Interpol segítséget nyújtott az egyhónapos akciósorozat lebonyolításához. A szervezet bejelentése szerint több mint 880 illegális szerencsejátékhelyet kutattak át, és az eddigi becslések szerint ezeken a helyeken összesen több mint kétmilliárd dolláros forgalmat bonyolítottak le a futballvébé idején.

Az Interpol közleménye szerint összesen 27 millió dollárt foglaltak le készpénzben, ezenkívül bankkártyákat, autókat, komputereket, mobilokat koboztak el. Őrizetbe vettek csaknem hétezer embert. Jean-Michel Louboutin, az Interpol főigazgatója csütörtöki közleményében az hangsúlyozta, hogy az illegális fogadások egyértelmű kapcsolatban voltak a szervezett bűnözéssel, a korrupcióval, pénzmosással, prostitúcióval.

A főigazgató szerint a SOA III. fedőnevű ázsiai akciósorozat “nagy csapást mért az alvilágra”. Louboutin azt is közölte, hogy a razziákat a világbajnokság idejére időzítették, ezért is tartott június 11-től július 11-ig.

– Független Hírügynökség –