Csakis a szurkolókkal együtt sikerülhet a salakmotoros bravúr

Akt.:
Csakis a szurkolókkal együtt sikerülhet a salakmotoros bravúr
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Az év hazai salakversenyén, a páros Eb-döntőn dobogóra állna a magyar csapat.

– Idén ez lesz a harmadik Európa-bajnoki viadal, aminek Debrecen ad otthont, ilyenre még nem volt példa a magyar salakmotorozás történetében. Ráadásul ez lesz a legrangosabb viadal, hiszen a párosok fináléját rendezzük a hét végén – fogalmazott idősebb Tabaka József a szombaton 16 órakor kezdődő eseményt beharangozó sajtótájékoztatón a Roncsbárban. A Debrecen Speedway SE elnöke kiemelte, nemcsak rangjában, de a startlistát elnézve, színvonalában is különleges verseny elé nézünk.

Teher alatt nő a pálma

A kontinens legjobb párosainak cívisvárosi fináléjában hét nemzet, Csehország, Lengyelország, Oroszország, Németország, Lettország, Ausztria és Magyarország csapatai küzdenek, két fő-, illetve egy tartalék versenyzővel. A hazai gárda kijelölésével kapcsolatban Baráth Norbert csapatvezető nyilatkozott. – Tabaka József és Magosi Norbert személyében a két főversenyzőnk egyértelmű volt, mindössze a tartalék poszton gondolkoztunk. A fiatalság és a rutin között kellett választanunk. Végül Tihanyi Sándor mellett döntöttünk Benkő Roland ellenében, mert mindig jó az öreg a háznál, ráadásul a junior versenyző nem igazán nyújtott kiemelkedő teljesítményt idén. Subi tapasztalata mindenképpen pluszt jelent nemcsak a pályán, hanem azon kívül is. Vallom, teher alatt nő a pálma, ezért azt várom, hogy a csapatunk a dobogón végezzen ebben a roppant erős mezőnyben – fogalmazott a sportvezető.

Biztos háttér

Tabaka József arról beszélt, mennyiben befolyásolja, ha sokan vannak a lelátón. – A sisak ellenére jól halljuk, ha szurkolnak nekünk, s ez engem nagyon felspannol. A mezőnyből egy gárda lóg ki, nevezetesen az osztrákok, a többiek közül bármelyik odaérhet a dobogóra. Bravúr kell tőlünk, amit csakis a szurkolóinkkal érhetünk el – vélekedett a debreceni salakos, aki Tihanyi Sándornak adta át a szót. – Úgy érzem, biztos hátteret tudok nyújtani Józsikának és Norbinak, s ezzel tudásuk legjavát produkálhatják. Bízom benne, nem kell bemennem egy futamba sem, mert ez azt jelentené, hogy jól muzsikálnak a többiek – mondta nevetve a magyar salaksport nagy doyenje.

A viadal napján, szombaton 10.30-tól rendezik a kötelező edzést, melyre a belépés díjtalan. A versenyre a 14 éven aluli gyermekek számára ingyenes a belépés.

HBN-Boros Norbert


Startlista

Magyarország:
1. Tabaka József
2. Magosi Norbert
15. Tihanyi SándorNémetország:
3. Kai Huckenbeck
4. Tobias Busch
16. Valentin GrobauerCsehország:
5. Vaclav Milik
6. Eduard Krcmár
17. Zdenek HolubOroszország:
7. Vitalij Bjelouszov
8. Grigorij Laguta
18. Andrej Kudrjasov

Lettország:
9. Maksims Bogdanovs
10. Kjasts Puodzuks
19. Andzejs Lebedevs

Lengyelország:
11. Sebastian Ulamek
12. Damian Balinski
20. Dawid Lampart

Ausztria:
13.
14. Daniel Gappmaier
21.


Video: https://www.youtube.com/watch?v=EOlrvOQSPGI