Csak úgy repkedtek az újfalui világcsúcsok erősportban

Csak úgy repkedtek az újfalui világcsúcsok erősportban
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen – November 5-8-ig Füzesgyarmaton rendezték meg a GPC (Global Powerlifting Commite) Világszervezet Fekvenyomó és Erőemelő Világkupát. A négy napos világversenyen hat nemzet legerősebb versenyzői mérték össze erejüket, melyen a berettyóújfalui Bihari Szabadidő és Sportegyesület kilenc versenyzője vett részt.

A verseny első napján a RAW fekvenyomóké volt a főszerep. Bartha Szilvia az ifjúsági II. korcsoport -48 kg-os súlycsoportjában háromszor megdöntve a világcsúcsot 57,5 kg-mal diadalmaskodott, ezzel a teljesítménnyel korcsoportja abszolút bajnoka is lett. Ugyan csak Világkupa győzelmet szereztek a masters II. korcsoport -110 kg-os kategóriájában Mohácsi Zsolt 172,5 kg-os teljesítménnyel, Bukta József a +140 kg-os súlycsoportban 180 kg-mal, a masters III. korcsoport -110 kg-os súlycsoportban Kiss Csaba 147,5 kg-mal, valamint a -140 kg-os súlycsoportban szereplő Kovács Pál 140 kg-os teljesítménnyel. Második helyezést ért el Jámbor László masters V. korcsoport -100 kg-os súlycsoportjában 95 kg-os teljesítménnyel. Az open korcsoport -120 kg-os súlycsoportjában szereplő Kovács Lajos (Titan Gym) 217,5 kg-os teljesítménnyel, harmadik helyezést ért el.

A verseny második napján a RAW erőemelők és felhúzók versenyeztek. Az open korcsoport -82,5 kg-os súlycsoportjában szereplő Szász Róbert összetett második helyezést ért el 625.5 kg-os teljesítménnyel. Róbert felhúzásban negyedik kísérletével 265,5 kg-ra javította súlycsoportja felhúzó világcsúcsát. Összetett második helyezést ért el Jámbor László 400 kg-os teljesítménnyel. Laci bácsi felhúzásban 162,5 kg-os teljesítménnyel első helyezést ért el. A pénteki napon még, felhúzásban Mohácsi Zsolt is diadalmaskodott 180 kg-os teljesítménnyel.

A verseny harmadik napján az EQUIPPED fekvenyomók versenyeztek. Ezen a napon is világcsúcsot döntött a Bihari SE versenyzője Bartha Szilvia 60 kg-os teljesítménnyel. Világkupa győzelmet szereztek még Kiss Csaba 165 kg-os, Haraszti László 200 kg-os, Kovács Pál 175 kg-os és Bukta József 210 kg-os teljesítménnyel. Ezüstérmet szerzett Kovács Lajos (Titan Gym) 225 kg-os teljesítménnyel.

Összegezve a Bihari Szabadidő és Sportegyesület versenyzői a négy napos GPC Világkupán három világcsúcsot döntöttek és 12 arany valamint 4 ezüstérmet szereztek. Felkészítő Haraszti László és Ungai János.

– Ungai János –Sporthírek


hirdetés